Израелски войници са убили висш командир на Хамас - един

...
Израелски войници са убили висш командир на Хамас - един
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Ще унищожим Хамас

Израелски бойци са умъртвили върховен пълководец на Хамас - един от обвинените в организирането на нападенията против Израел. Пехотни подразделения от израелските сухопътни сили са навлезли в линията Газа. Въздушните удари против цели в анклава не престават. Очаква се израелската войска да стартира сухопътна интервенция в Газа, която министър председателят Бенямин Нетаняху дефинира като „ началото на края за Хамас ". В 16 часа изтече спомагателното време, обещано за евакуиране на палестинците на юг.

 

Експлозии още веднъж избухваха над Газа в ранните часове на събота, до момента в който израелските въздушни удари продължаваха. По-рано израелските сухопътни сили реализираха „ спорадични нападения “ в палестинския анклав, преследвайки бойци на „ Хамас “ и издирвайки израелски заложници. Много палестинци в Северна Газа подхващат всеобщо изселване, откакто израелската войска предизвести към 1 милион души да се изтеглят в южната част на обсадената територия.

Премиерът на Израел даде обещание да унищожи Хамас. Думите му може да се поясняват като въведения към предстоящата сухопътна атака в Газа.
Това е единствено началото. Нашите врагове започнаха да заплащат цената и няма да встъпвам за това, което следва. Подсигуряваме продължение на войната с повече муниции, които идват в Израел, повече оръжия. Ще унищожим Хамас, ще донесем победа. Ще отнеме време, само че ние ще приключим тази война по-силни от всеки път.
Бенямин Нетаняху – министър председател на Израел 

Докато въздушните удари удряха Газа през целия петъчен ден, фамилии в коли, камиони и каруци, натъпкани с одеяла и движимости, се стичаха на основния път от град Газа.

Медийният офис на Хамас заяви, че изтребители са блъснали коли, бягащи на юг, убивайки повече от 70 души, до момента в който израелската войска сподели, че нейните войски са направили краткотрайни набези в Газа, с цел да се борят с екстремистите.

По данни на Министерството на здравеопазването в Газа, над 1800 са жертвите на израелски удари в Газа – повече от половината от тях на възраст под 18 години или дами.

Няколко публицисти, в това число двама от Франс прес и двама от телевизия Ал Джазира, са били ранени от паднали снаряди в Южен Ливан, съобщи Франс прес, като се базира на източници от ливанските сили за сигурност.

Агенция Ройтерс заяви, че неин видеооператор е бил погубен в региона. Исам Абдала бил част от журналистически екип на Ройтерс, който предавал директно видеосигнал от мястото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР