Израелски военни служители очакват отговора на Техеран на нападението срещу

...
Израелски военни служители очакват отговора на Техеран на нападението срещу
Коментари Харесай

The Times of Israel: Иран може да удари Израел след 12 април

Израелски военни чиновници чакат отговора на Техеран на нападението против иранското консулство в Сирия да пристигна след 12 април. Това заяви онлайн изданието The Times of Israel.

Според прогнозата Израел счита, че иранският отговор ще пристигна едвам след края на мюсюлманския празник Курбан байрам, който завършва на 12 април. Армията също по този начин счита, че атаката на режима на аятоласите ще бъде ориентирана към военни или стратегически обекти, а не към цивилен обекти.

Израелската страна се приготвя за опцията нападението да пристигна от някой от редица пълномощници или от самия Иран, както и за опцията за многостранна офанзива, написа The Times of Israel.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи по-рано, че министерството е приключило подготовката за отговор на всеки вероятен сюжет, който може да се развие във връзка с Иран.

На 1 април Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война разгласи, че седем ирански военни съветници са били убити при израелски въздушен удар по консулството на Техеран в Дамаск.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей съобщи, че Техеран ще накара Израел да се разкае за удара, а президентът Ебрахим Раиси даде обещание, че нападението няма да остане без отговор.

До момента Израел не е направил изказвания по отношение на отговорността за въздушния удар.

Говорителят на Израелските сили за защита контраадмирал Даниел Хагари обаче съобщи пред CNN, че съгласно данните на израелските военни ударът не е бил ориентиран против консулството на Иран, а срещу боен обект на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, който съгласно него единствено е бил маскиран като гражданска постройка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР