Израелски въздушен удар уби стотици хора в болница в град

...
Израелски въздушен удар уби стотици хора в болница в град
Коментари Харесай

Най-малко 500 убити след израелска атака по болница в Газа, удар и по училище с 4000 души

Израелски въздушен удар умъртви стотици хора в болница в град Газа във вторник, оповестиха здравните управляващи в анклава, ръководен от " Хамас ", а Организацията на обединените народи съобщи, че израелски удар е засегнал и едно от нейните учебни заведения, употребявано като леговище.

Ръководителят на гражданската защита на Газа съобщи по телевизия " Ал-Джазира ", че в болничното заведение " Ал-Ахли ал-Араби " са починали повече от 300 души. Служител на Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че минимум 500 души са убити и ранени. И двете ведомства са под контрола от " Хамас ".

Израелските военни обявиха, че не разполагат с никакви детайлности за докладваната бомбардировка.

По-рано във вторник палестинската организация за бежанците на Организация на обединените нации UNRWA заяви, че израелски въздушен удар е умъртвил минимум шест души, откакто е поразил едно от нейните учебни заведения, което е функционирало като леговище за разселени хора.

Здравните управляващи в Газа настояват, че минимум 3 000 души са починали при интензивните 11-дневни бомбардировки на Израел, откогато бойците на Хамас нахлуха в израелски градове на 6 октомври, убивайки повече от 1 300 бойци и цивилни.

От " Хамас " обявиха, че при гърмежа в болничното заведение са починали най-вече разселени хора. Високопоставен чиновник на интернационално приетата Палестинска автономност, която работи на Западния бряг, само че не и в Газа, я дефинира като кръвопролитие.

Палестинският президент Махмуд Абас разгласи във вторник тридневен печал след " клането в болница " в Газа - удар, за който представителите на " Хамас " упрекват Израел и настояват, че при него са починали минимум 200 души.

Абас разгласи " обществен печал за три дни и спуснати флагове в памет на мъчениците от клането в болничното заведение " Баптист " и за всички мъченици на нашия народ ", заяви формалната палестинска осведомителна организация " Уафа ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР