Израелски самолети удариха тази сутрин подземен комплекс под джамия в

...
Израелски самолети удариха тази сутрин подземен комплекс под джамия в
Коментари Харесай

Израел засилва атаките. Бяха нанесени удари по Западния бряг и по летищата в Дамаск и Алепо

Израелски самолети удариха тази заран под земята комплекс под джамия в Джанин - на окупирания Западен бряг. Според военните той е бил употребен от екстремисти за образуване на офанзиви, съобщи Ройтерс.

Израел твърди, че комплексът е под джамията Ал Ансар и е принадлежал на функционери от „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “, виновни за офанзивите през последните месеци.

„ Наскоро беше получена разследваща информация, че терористи, (които) бяха обезвредени, са били в развой на образуване на идна всеки миг терористична офанзива “, се споделя в изказване на военните, представено от Българска телеграфна агенция.

Армията разпространиха фрагменти, за които сподели, че демонстрират вход до бункер под джамията. Показана беше и диаграма къде екстремистите са съхранявали оръжия там.

Междувременно Израел нанесе тази заран ракетни удари и по интернационалните летища на Дамаск и Алепо и ги извади от строя, оповестиха сирийски държавни медии, представени от Ройтерс.

При офанзивата е бил погубен един граждански служащ. „ Материалните вреди, нанесени на пистите на летищата, ги извадиха от строя “, съобщи източник, представен от Франс прес.

Планираните полети към и от летищата на Дамаск и Алепо бяха пренасочени към интернационалното летище на Латакия, заяви сирийското министерство на превоза.

По-рано „ Хамас “ заяви, че минимум 55 души са били убити през нощта при въздушни набези в Газа, съгласно AФП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР