Израелски посолства са приведени в повишена готовност след убийството на

...
Израелски посолства са приведени в повишена готовност след убийството на
Коментари Харесай

Израелски посолства и консулства приведени в повишена готовност

Израелски посолства са приведени в " нараснала подготвеност " след убийството на главнокомандващия на специфичните елементи на Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC) Касем Солеймани, оповестява " Йерусалим пост ". " Израелското министерство на външните работи и службите за сигурност са издали предписание за прекосяване във фаза на нараснала подготвеност на израелски посолства и консулства по света като превантивна мярка против заплаха от възможни офанзиви от Иран ", написа изданието, представено от РИА Новости.

Не се прецизира обяче за кои задачи в съответни страни става въпрос. За РИА Новости от израелското външно министерство декларират, че " няма да има мнения по подхванати ограничения за сигурност и въпроси, свързани със сигурността ".

Преди това Пентагонът удостовери, че Съединени американски щати са провели интервенция против Солеймани. От проиранските иракски милиции също оповестиха в публична информация, че петима членове на милициите и двама " посетители " са били убити по време на американска интервенция в Багдад. Сред починалите е и заместник-командирът на милициите  Абу Махди ал Мухандис, който бе упрекнат от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в образуване на нападението против посолството на Съединени американски щати в Багдад на 31 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР