Израелски депутат призова армията на страната да използва ядрени оръжия

...
Израелски депутат призова армията на страната да използва ядрени оръжия
Коментари Харесай

Денят на Страшния съд: Израелски депутат призова за ядрени оръжия в отговор на Хамас

Израелски народен представител прикани армията на страната да употребява нуклеарни оръжия в отговор на офанзивите на " Хамас ".

Ревитал " Тали " Готлив, израелски юрист и член на Кнесета от партията " Ликуд ", написа няколко изявления, в които се застъпва за силово възмездие след изненадващата офанзива в Газа в събота от страна на войнстващата палестинска формация, оповестена от Съединени американски щати за терористична организация.

По данни на Асошиейтед прес от началото на офанзивите на " Хамас " са починали общо над 1600 израелци и палестинци, а стотици други са били ранени. Съобщава се, че " Хамас " е взела незнаен брой заложници, защото спорът ескалира.

" Ракета " Йерихон "! Ракета " Йерихон "! Стратегическа паника, преди да обмисли въвеждането на сили. Оръжие на Страшния съд! Това е моето мнение. Дано Бог резервира всичките ни сили ", написа Готлив в понеделник в X.

В различен пост се споделя: " Призовавам ви да извършите всичко и да употребявате храбро оръжието на Деня на Страшния съд против нашите врагове " , като прибавя, че Израел " би трябвало да употребява всичко в арсенала си " .

Във вторник тя продължи с апелите си за неотложност.

" Само детонация, която ще раздруса Близкия изток, ще възвърне достолепието, силата и сигурността на тази страна! ", пише Готлив. " Време е да целунем деня на Страшния съд. Изстрелване на мощни ракети без ограничаване. А не равнене със земята на един квартал. Смачкване и равнене със земята на Газа.... без благосклонност! без благосклонност! " , добавя тя.

Тя също по този начин означи бързата реакция от страна на личното си държавно управление в отговор на това, че " Хамас "  се " присмива " на страната.

Николай Соков, старши теоретичен помощник във Виенския център за разоръжаване и неразпространение, съобщи пред Newsweek по електронната поща, че " свободното говорене " във връзка с нуклеарните оръжия е станало необятно публикувано и по-често срещано през последните години заради войната в Украйна, а в този момент и ескалацията в Газа.

Според него частично това е разбираемо заради сериозните рецесии в региона на сигурността, неналичието на знания за нуклеарните оръжия, забележимите политически позиции и това, че като цяло от ден на ден хора се замислят за потреблението на такива оръжия и за резултата в международен мащаб.

" За Израел сходно свободно говорене е може би още по-вредно, защото страната даже не признава, че разполага с нуклеарни оръжия , тъй че едно индиректно удостоверение не е положително за имиджа ѝ ", сподели Соков.

Соков добави, че апелите на Готлив за ескалация са недалновидни по две аргументи: първо, всички евентуални цели са в непосредствена непосредственост, затова вредите за Израел биха били значителни; и второ, военната полза на нуклеарните оръжия постоянно е мощно надценена, изключително от тези, които имат лимитирани или никакви знания за нуклеарните оръжия.

" На процедура в тази война/конфликт няма цели за нуклеарните оръжия ", сподели той.

Готлив е гневен критик на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, който дружно с израелския министър на защитата Йоав Галант преди този момент направи изказване в отбрана на чиновниците на Израелските сили за защита (IDF) и на службата за сигурност.

През септември тя упрекна ЦАХАЛ и Шин Бет (Израелската организация за сигурност), че работят за палестински " терористи и пандизчии от службите за сигурност ", съгласно The Jerusalem Post. След като беше наказана от израелското държавно управление за " корозивната " изразителност, тя оправда нападенията на законодателите против локални военни чиновници.

Нетаняху води война против " Хамас " и даде обещание да трансформира терористите в парчета, които те ще помнят " още десетилетия ". Той обаче е подложен на нови рецензии за хипотетичните пропуски в сигурността и разузнаването, които предшестваха най-смъртоносната офанзива на израелска земя от повече от пет десетилетия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР