Израелски агенти, действащи по поръчение на САЩ, са ликвидирали в

...
Израелски агенти, действащи по поръчение на САЩ, са ликвидирали в
Коментари Харесай

Вторият човек в Ал Кайда ликвидиран от израелски агенти в Иран

Израелски сътрудници, настоящи по предписание на Съединени американски щати, са ликвидирали в Иран през август Абдула Ахмед Абдула, втори в управлението на „ “. Той бе търсен от Вашингтон по обвинявания в организирането на атентати против американски посолства в Кения и Танзания, съобщи Ройтерс, като цитира информация на вестник „ Ню Йорк таймс “.
На 7 август сътрудници на израелските специфични служби са простреляли Абдула, прочут под псевдонима Абу Мохамед ал Масри. Той е бил считан за евентуален правоприемник на настоящия водач на „ Ал Кайда “ Айман аз Зауахири. Досега гибелта му беше държана в загадка от организацията и иранското държавно управление. Нито едно държавно управление не е поело обществено отговорност за гибелта му. Не е ясно каква роля е играло държавното управление на Съединени американски щати в убийството, отбелязва в. „ Ню Йорк таймс “. Американските управляващи преследваха от години Масри и други намиращи се в Иран водачи на „ Ал Кайда “, напомня БНР.
 Ислямска страна и Ал Кайда употребяват и ковид, с цел да вербуват членове Ислямска страна и Ал Кайда употребяват и ковид, с цел да вербуват членове
" Ислямска страна " и " Ал Кайда " употребяват ковид, с цел да привлекат нови последователи, предизвести Организация на обединените нации. В рамките на конференцията...
Била е убита и щерка му Мириам, вдовица на сина на създателя на „ Ал Кайда “ Хамза бен Ладен, който отговаряше за планирането и връзките с разнообразни терористични групи. На 14 септември предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че синът на създателя на Ал Кайда е бил погубен при антитерористична интервенция на границата сред Афганистан и Пакистан. Според източници на вестник „ Ню Йорк таймс “ Абдула Ахмед Абдула е живеел в Иран от 2003 г.„ под стража “, само че напълно свободно в столицата Техеран - от 2015 година. Той беше включен в листата с най-опасни терористи на ФБР и се оферираше премия от 10 милиона $ за информация, която може да докара до залавянето му. При атентатите против американски посолства в Танзания и Кения през 1998 година починаха 224 души, в това число 12 американски жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР