Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, според

...
Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, според
Коментари Харесай

Тел Авив е най-скъпият град в света

Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, съгласно английското списание " Икономист ", съобщи ДПА. Градът се изкачи с пет места нагоре и зае първото място в авторитетната ранглиста, формирана от Economist Intelligence Unit (EIU). Световният показател на разноските за живеене е основан на сравняване на цените в щатски долари на стоките и услугите в 173 града. 

Тел Авив излезе отпред на класацията частично с помощта на мощната позиция на националната си валута спрямо $, както и на нарастването на цените на превоза и питателните артикули. 

Париж и Сингапур си разделят второто място, следвани от Цюрих и Хонконг. Ню Йорк е на шесто място, а Женева - на седмо. Първите 10 места се допълват от Копенхаген на осмо място, Лос Анджелис на девето и Осака на десето. 

На последно място е сирийската столица Дамаск. Берлин спада с осем места до 50-о място и е най-евтиният от шестте немски града в класацията. От тях Франкфурт е най-скъпият и се подрежда на 19-а позиция. 

Проблемите по веригите за доставки и ограниченията, въведени поради ковид, ограничаващи производството и търговията, способстваха за повишение на цената на живота в доста градове по света, се споделя в разбора към класацията на " Икономист ". Заради повишаване на цените на горивата се усили и цената на превоза. Има нарастване и в цените на тютюневите произведения, продуктите за персонална хигиена и продуктите и услугите за забавление. Проучването е направено въз основата на параленост на обстановката в 173 града и въз основа на цените на над 200 продукта и услуги. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР