Израелската полиция снощи е атакувала десетки палестински поклонници в комплекса

...
Израелската полиция снощи е атакувала десетки палестински поклонници в комплекса
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението в джамия в Ерусалим! Полицията атакува поклонници

Израелската полиция нощес е атакувала десетки палестински поклонници в комплекса на джамията Ал Акса. Според силите на реда дейностите им са в отговор на вълнения. Палестински лекари оповестиха за седем ранени богомолци. Палестинският Червен кръст сподели, че израелските сили пречат на медицинските екипи да стигнат до джамията.
Прочетете още
" Седях си на един стол и четях Корана ", сподели стара жена пред Ройтерс, пробвайки си да си поеме мирис. " Те хвърлиха зашеметяващи гранати и една ме удари в гърдите ", добави тя през сълзи.

Израелската полиция съобщи, че е била принудена да влезе в комплекса, откакто " пропагандатори с маски " са се заключили вътре, въоръжени с фойерверки, пръчки и камъни.

" Когато служителите на реда са влезнали, по тях са полетели камъни и огромна група пропагандатори в джамията е почнала да ги обстрелва с фойерверки ", като един от служителите на реда е бил ранен в крайници, допълниха израелските сили на реда.

През последната година насилието в окупирания Западен бряг и Йерусалим внезапно се усили и има опасения, че скоро може да се стигне до още по-голяма ескалация, защото свещения за мюсюлманите месец Рамазан съответствува с еврейската Пасха и с християнския Великден.

Египетското министерство на вътрешните работи прикани за неотложно преустановяване на " грубото нахлуване на Израел " против палестински поклонници.

Министерството на външните работи на Йордания съобщи, че осъжда " демонстративния " взлом на джамията Ал Акса.

BREAKING???? Israel Occupation storms Al Aqsa and beats Muslim worshippers

⚠️ This is a developing story.
— Muslim (@Muslim)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР