Израелската армия заяви днес, че иранската ракетна атака е приключила

...
Израелската армия заяви днес, че иранската ракетна атака е приключила
Коментари Харесай

Иранската ракетна атака срещу Израел приключи и гражданите могат да напуснат скривалищата

Израелската войска съобщи през днешния ден, че иранската ракетна офанзива е завършила и жителите могат да изоставен скривалищата, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" След оценка на обстановката беше решено, че към този момент е позволено напускането на защитните убежища във всички региони на страната ", уточни в изказване израелската войска.

Говорител на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) заяви за няколко ранени при иранското ракетно нахлуване и успокои израелците, че могат да изоставен бомбоубежищата, показва Асошиейтед прес. Говорителят добави, че огромен брой ирански ракети са били прехванати.

" Извършихме огромен брой прехващания. Имаше няколко попадения в центъра и други в южната част на страната ", съобщи представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари.

" Ще пазиме жителите на Държавата Израел. Тази офанзива ще има последици. Имаме проекти и ще действаме където и когато решим ", добави Хагари.

Иран изстреля залп от балистични ракети по Израел в отговор на акцията на Израел против съдружниците на Техеран от " Хизбула " в Ливан. В цялостен Израел прозвучаха сирени, а в Йерусалим и долината на река Йордан се чуха детонации.

Иранският първокласен Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война пое отговорност за офанзивата и предизвести, че в случай че Израел отговори, реакцията на Техеран ще бъде още „ по-смазваща и разрушителна “, заяви иранската държавна телевизия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР