Жана Шараф е една от спасените майки с деца, които

...
Жана Шараф е една от спасените майки с деца, които
Коментари Харесай

Майка на две деца с потресаващ разказ за евакуацията си от Ливан

Жана Шараф е една от избавените майки с деца, които бяха евакуирани с държавния аероплан от Ливан в понеделник. Тя има две деца, едното е бебето Джеймс на 22 дни.

Жената споделя, че евакуацията за нейното семейство е почнала в неделя вечер, когато е била нужно да извадят паспорт на бебето от посолството. „ Българското посолство реагира доста бързо, професионално и съответно. Колкото и положително да кажа, няма да е задоволително за целия екип. Звъннаха ни вечерта в 23 ч., в 4 ч. сутринта Джеймс към този момент имаше паспорт и споделиха, че полетът е следобед “, акцентира тя.

Семейството на Шараф живеят в Централен Бейрут, което е на 20 мин. от летището при естествени условия. Вчера обаче пътуват към 4 часа поради тапи в града. „ Трябва да използваш пътища, на които си съвсем сигурен, че няма да имаш проблеми. За да стигнеш да летището в Ливан, би трябвало да минеш по направления, които се намират край обстрелвания регион „ Дахи “, споделя дамата.

Според описа ѝ във вторник обстановката се е влошила сериозно, когато пада двутонна ракета. „ Сградата, в която пребивавам стартира да се тресе и чуваш все едно по какъв начин самата сграда стартира да пулсира “, добави тя.

Българката заяви, че Ливан се намира в сложна позиция последните години, надлежно няма по какъв начин да помогне на жителите си. Тя отбелязва също, че е невероятно да знаеш кой към теб е част от „ Хизбула “ или дали под жилищния блок, в който живееш, не е щаб на групировката.

Родителите на  Жана Шараф идват в България през 1970 година, с цел да учат медицина. Жана се ражда на българска земя и живее тук до 14-годишна възраст. Преди осем години се омъжва заживява в Ливан.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР