Израелската армия заяви, че е нанесла удари по позиции на

...
Израелската армия заяви, че е нанесла удари по позиции на
Коментари Харесай

Израелската нанесе удари по позиции Хизбула в Южен Ливан

Израелската войска съобщи, че е нанесла удари по позиции на шиитската формация " Хизбула " в Южен Ливан, съобщи ДПА.

Самолети на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) поразиха два военни обекта на " Хизбула " в региона на Лабуне и още един в региона на Рамиех, се показва в известието. " През последните 48 часа ликвидирахме общо 10 терористи, в това число централен полеви пълководец ", сподели пред публицисти представителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари.

По-рано в събота ЦАХАЛ обявиха, че израелски самолети са атакували транспортно средство, " в което е имало няколко терористи, изстрелвали ракети към израелска територия ".

Групировката " Хизбула " заяви, че шестима нейни членове са били убити при израелските офанзиви, като добави, че е обстрелвала израелска казарма край град Лиман, както и елементи на ЦАХАЛ, ситуирани до границата.

ДПА отбелязва, че към този момент няма данни за жертви от израелска страна и че информацията, оповестена от израелската войска и от " Хизбула " все още не е била доказана посредством самостоятелен източник.

Откакто избухна войната в Газа след нападението на палестинската ислямистка формация " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври, в региона на израелско-ливанската граница постоянно има обстрели.

Израелският министър на защитата Йоав Галант предходната седмица предупреди, че ще ускори военния напън върху " Хизбула ", в случай че шиитската формация не се изтегли от израелско-ливанската граница.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР