Израелската армия засили атаката си срещу бойците на Хамас в

...
Израелската армия засили атаката си срещу бойците на Хамас в
Коментари Харесай

Израел засилва ударите срещу „Хамас”

Израелската войска ускори офанзивата си против бойците на „ Хамас ” в Газа, до момента в който Съединени американски щати и други световни сили приканиха помощта да продължи да тече в обсадената линия, с цел да се предотврати утежняването на към този момент сериозната филантропична рецесия, оповестява.

Израелската войска заяви, че е блъснала повече от 400 цели на бойци в Газа през нощта и е умъртвила десетки бойци на „ Хамас ”, в това число трима заместник-командири на батальони.

В изказване военните споделиха, че измежду ударените цели е бил тунел, който е разрешил на „ Хамас ” да проникне в Израел от морето и командните центрове на „ Хамас ” в джамиите.

Палестинското външно министерство, основано в Рамала, заяви във вторник, че повече от 120 палестинци са били убити при израелски въздушни удари, ориентирани към жилищни домове в разнообразни региони на линията Газа.

По-рано израелският началник-щаб генерал-лейтенант Херци Халеви допусна, че Израел няма желание да лимитира своите удари.

" Искаме да доведем „ Хамас ” до положение на цялостно раздробяване ", сподели Халеви в изказване.

„ Ние сме добре готови за наземните интервенции на юг “, добави той, имайки поради Южен Израел, който граничи с Газа. " Войските, които имат повече време, са по-добре готови и това е, което вършим в този момент. "

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че броят на жертвите в Газа е надхвърлил 5000 за две седмици на израелски въздушни удари в отговор на нападението на Хамас на 7 октомври против Южен Израел, при което ислямистката формация умъртви повече от 1400 души.

„ Хамас ” освободи в понеделник две израелски дами измежду над 200-те заложници, взети по време на нападението на 7 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР