Израелската армия твърди, че бойците на Хамас складират над 500

...
Израелската армия твърди, че бойците на Хамас складират над 500
Коментари Харесай

Гориво няма само за болниците: Складират ли го умишлено от Хамас?

Израелската войска твърди, че бойците на " Хамас " складират над 500 хиляди литра гориво в резервоари до границата сред Газа и Египет. Според Американо-израелският комитет по публични въпроси горивото в действителност е доста повече - 1 млн. литра.

 

These fuel tanks are inside Gaza.

They contain more than 500,000 liters of fuel.

Ask Hamas if you can have some.
— Israel Defense Forces (@IDF)
Граничен контролно-пропусквателен пункт “Рафах ”, който се намира на юг, се трансформира в център на силията за снабдяване на помощ, откогато Израел наложи " цялостна блокада " на анклава и спря доставките на гориво, храна и вода, откакто " Хамас " атакува страната на 7 октомври. Съединените щати водят договаряния с Израел, Египет и Организация на обединените нации, с цел да се опитат да основат резистентен механизъм за доставка на помощ за Газа, пишат от “Ройтерс ”. 

 

Въпреки че от събота има някои лимитирани доставки на храна, вода и медикаменти, доставката на гориво не е позволена, тъй като Тел Авив се тормози, че то може да бъде отклонено и употребявано от " Хамас ". 

 

Гориво обаче в Газа няма за лечебните заведения, които оповестиха, че ще се занимават единствено със незабавни случаи. Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци показва, че се правят интервенции без упойки. 

 

Пред BBC военният специалист и някогашен офицер от английското разузнаване Франк Ледуидж показва, че не вижда военна причина " Хамас " да съхранява гориво покрай границата сред Газа и Египет, както се вижда на фрагментите. 

Много по-вероятно съгласно него е депа за гориво да има в мрежата от тунели подземен, чиято дължина съгласно специалисти е 500 км.

" Хамас " не би употребявал ресурси от горива като дизел или бензин за зареждане на ракетите, които изстрелват против Израел, защото тези оръжия изискват особено гориво, прибавя доктор Ледуидж.

Това обаче няма да е първият път, в който " Хамас " конфискува гориво, предопределено за филантропична помощ. За какво биха могли да се употребяват хипотетичните ресурси - никой не знае, настояват други специалисти. Възможно е то да влезе в приложимост при поддръжка на транспортни средства и за осветяване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР