Израелската армия съобщи късно в сряда, че палестинската групировка Хамас

...
Израелската армия съобщи късно в сряда, че палестинската групировка Хамас
Коментари Харесай

Хамас освободи още 12 заложници

Израелската войска заяви късно в сряда, че палестинската формация " Хамас " е почнала да освобождава 12 заложници от плен в Ивицата Газа , оповестява АП. 

Първите 2 са гражданки на Русия. 

Това е шеста група заложници. 

Израел ще освободи към 30 палестински пандизчии.

Припомняме, че това се случва, до момента в който интернационалните медиатори работят за удължение прекратяването на огъня , до приключването на което остават единствено няколко часа.  
 Израел: Хамас продължава да държи 161 заложници
Израел: Хамас продължава да държи 161 заложници

До тук са освободени 86 заложници: 66 израелци, 20 чужденци. Двама души са били убити в плен

Преговорите в последната минута сред Израел и Хамас за удължение на примирието в Газа бяха засенчени в сряда от непотвърдено известие на Хамас, че 10-месечно бебе израелски пленник и фамилията му са били убити при израелските бомбардировки.

Малко преди окончателното освобождение на дамите и децата заложници, планувано според примирието, военното крило на Хамас сподели, че най-малкият пленник, бебето Кфир Бибас, е било убито при по-ранна израелска бомбардировка, дружно с четиригодишния му брат Ариел и тяхната майка. Баща им също е арестуван.

Израел сподели, че ревизира изказванието, което е евентуално взривоопасно, защото фамилията е измежду най-известните цивилни заложници, които към момента не са освободени .

" Ройтерс " не можа без значение да удостовери изказването на " Хамас ". Близките насочиха специфичен апел за свободата на фамилията, откакто децата и техните родители бяха изключени от предпоследната група, освободена във вторник.
 Очаква се освобождението на още заложници и пандизчии от
Очаква се освобождението на още заложници и пандизчии от " Хамас " и Израел

Във вторник беше пусната следващата група дами и деца

Палестински чиновник сподели по-рано пред Ройтерс, че макар желанието и на двете страни да удължат примирието, към момента не е реализирано съглашение . Все още се водят полемики с медиаторите Египет и Катар, сподели служителят.

Говорителят на израелското държавно управление Ейлон Леви сподели, че, само че отхвърли да даде повече детайлности.

" Ние вършим всичко допустимо, с цел да изведем тези заложници. Нищо не е доказано, до момента в който не бъде доказано ", сподели Леви пред кореспонденти в Тел Авив. " Говорим за доста чувствителни договаряния, в които човешки животи висят на косъм.

След като завърши освобождението на заложниците, боевете ще се възобновят, сподели той: " Тази война ще завърши с края на Хамас ".
 Израелски посланик: Мирът с Хамас е неосъществим
Израелски посланик: Мирът с Хамас е неосъществим

Това съобщи Марк Регев, почитан държавен съветник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР