Израелската армия съобщи, че е прехванала ракета, изстреляна от Ливан,

...
Израелската армия съобщи, че е прехванала ракета, изстреляна от Ливан,
Коментари Харесай

Израелската армия свали ракета, изстреляна от Ливан

Израелската войска заяви, че е прехванала ракета, изстреляна от Ливан, откакто конфликтите сред израелската полиция и палестинците в третия по значителност обект на исляма провокираха предизвестия за ответни дейности от целия район, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ракета беше изстреляна от Ливан към израелска територия и бе сполучливо прехваната ", се споделя в изказване на армията.

Предупредителни сирени са прозвучали в град Шломи и в Мошав Бецет и Галилея в Северен Израел, заяви армията на фона на подмятания, че може да има още ракети.

Не са отправени незабавни обвинявания за това кой носи отговорност за нападението.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху " получава непрестанно настояща информация за обстановката в региона на сигурността и ще извърши оценка дружно с ръководителите на службите за сигурност ", оповестиха от кабинета му.

Напрежението се увеличи, а международната угриженост набъбна, откакто израелската полиция влезе в конфликти с палестинци в джамията Ал-Акса в Йерусалим през вчерашния ден.

Насилието провокира замяна на ракети и въздушни удари с бойци в Газа, като има опасения за по-нататъшна ескалация.

Проиранското ливанско въоръжено придвижване " Хизбула " предизвести по-рано през днешния ден, че ще поддържа " всички ограничения ", които палестинските групи подхващат против Израел след конфликтите.

" Хизбула " уверено осъжда нападението, осъществено от израелските окупационни сили против джамията " Ал-Акса ", както и офанзивите против вярващите ", се споделя в изказване на организацията.

„ Хизбула “, върл зложелател на Израел, има тесни връзки с ислямисткото придвижване „ Хамас “, което ръководи Газа, и с бойната формация „ Ислямски джихад “, която също е основана в крайбрежния анклав.

Последната ракета, изстреляна от Ливан към Израел, е била през април 2022 година

Напоследък се случват произшествия, свързани със сигурността, в граничната зона сред Ливан и Израел, която се охранява от Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан.

Шиитската войнствена формация „ Хизбула “, считана за терористична организация от доста западни държавни управления, е единствената ливанска секта, която резервира оръжията си след края на гражданската война в страната през 1975-1990 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР