Израелската армия публикува видео, на което твърди, че се вижда

...
Израелската армия публикува видео, на което твърди, че се вижда
Коментари Харесай

Открит е тунел под болница Ал-Шифа, която според Израел се използва като команден център на Хамас

Израелската войска разгласява видео, на което твърди, че се вижда тунел, който минава под болничното заведение " Ал-Шифа " в град Газа. Това е най-голямата болница в Ивицата Газа, а Израел проникна в нея, тъй като счита, че тя се употребява за команден център на Хамас .

Хамас е организация, оповестена за терористична от Съединени американски щати, Европейския съюз и редица други страни.

Новината идва, откакто предходната седмица Израел заяви, че в болничното заведение са открити калашници, муниции и преносими компютри, само че не и тунели. Междувременно OOН заяви, че това заплашва останалите пациенти в болничното заведение и прикани за преустановяване на огъня.

В неделя Израелските сили за защита оповестиха, че са разкрили взривен пикап в гараж в болничното заведение " Ал-Шифа ". Той е бил отстранен с следена детонация, след което под него е бил открит тунел.

По данни на Израел тунелът съставлява шахта с дължина 10 метра, по която има стълбище. Тя води до 55-метров тунел с електрически проводници, в чийто край има стена, предпазена против гърмежи.

Израел обсаждаше болничното заведение " Ал-Шифа " в продължение на дни. Междувременно лекарите, болните и цивилните, укриващи се там, бяха оставени без вода и електричество.

В сряда израелските сили за първи път влязоха в болничното заведение. Те я дефинираха като основна цел поради съмненията си, че се употребява за команден център от Хамас.

Още преди влизането им в болничното заведение тази информация беше доказана и от Съединени американски щати. Твърденията бяха отречени както от членове на паравоенната организация, по този начин и от чиновници на болничното заведение.

По данни на Организация на обединените нации минимум 40 души , в това число осем недоносени бебета, са умряли през миналата седмица в " Ал Шифа " заради липса на електричество.

В неделя организацията заяви, че към 300 заболели в сериозно положение остават в болничното заведение.

Хамас атакува Израел на 7 октомври, в резултат на което починаха 1200 души, а 240 бяха отвлечени. Израел, от своя страна, разгласи война на Хамас и стартира нахлуване по въздух и вода на Ивицата Газа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР