Израелската армия препоръча днес на населението на град Газа да

...
Израелската армия препоръча днес на населението на град Газа да
Коментари Харесай

Израел пришпорва евакуацията в Газа

Израелската войска предложи през днешния ден на популацията на град Газа " да не губи време " и да побърза с евакуацията, оповестява Българска телеграфна агенция. Хората са призовани да изоставен домовете си и да поемат към южната част на линията Газа преди началото на сухопътното нахлуване, като пътищата на север към този момент са блокирани.
Прочетете още
Военният представител Ричард Хехт разгласи, че е оставен прозорец от 10 до 16 ч. през днешния ден, в който цивилните могат да изоставен северната част на палестинския анклав. " Знаем, че ще отнеме време, само че предлагаме на хората да не чакат ", добави той.

Хиляди локални поданици се натовариха и през днешния ден на рейсове, коли и каруци, теглени от магарета, с цел да избягат от зоната. Въоръжената формация " Хамас ", която ръководи линията Газа от 2007 година, отхвърли апела за евакуация. " Нашият палестински народ отхвърля опасността на окупационното управление и апелите му да напуснем домовете си и да избягаме на юг или към Египет ", сподели през вчерашния ден " Хамас ".

При вчерашното си посещаване в Израел немската външна министърка Аналена Бербок упрекна през вчерашния ден " Хамас ", че употребява популацията на анклава за жив щит.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР