Израелската армия предупреди за евентуално разширяване“ на операциите по границата

...
Израелската армия предупреди за евентуално разширяване“ на операциите по границата
Коментари Харесай

Израел предупреди за разширяване на конфликта към Ливан

Израелската войска предизвести за вероятно „ разширение “ на интервенциите по границата на страната с Ливан. Предупреждението бе отправено на фона на засилени дейности в централната част на линията Газа. Освен това израелските сили работят в огромните градове на окупирания Западен бряг, в това число Дженин и Рамала.

На границата с Ливан Хизбула ускорява обстрелите против цели в Израел. А в сряда Иран заплаши Израел с „ ответни дейности “ поради гибелта на почитан ирански военачалник при въздушен удар в Сирия.

 
Ситуацията на северната граница изисква смяна. Времето за политическо съглашение изтича. Ако светът и държавното управление на Ливан не работят, с цел да спрат обстрелите против северните селища в Израел и не държат Хизбула надалеч от границата – израелските сили ще го създадат.
Бени Ганц – министър във военновременния кабинет на Израел 

Въоръжената шиитска формация Хизбула, която е подкрепяна от Иран, предприе чести обстрели против Израел изключително след нападението на Хамас и отговора на Тел Авив.

Междувременно израелската войска продължава интервенциите и в Хан Юнис – основен град в южната част на Газа, както и против бежански лагери в централната част, смятайки ги за скривалища на екстремисти.

Палестинските управляващи оповестяват за смъртоносни удари за в лагери в Нусейрат и Деир ал Балах. На този декор една разселена палестинка роди четиризнаци – две момчета и две девойки – в Деир ал Балах.

Около 1.9 милиона души, към 85% от популацията на Газа, са били разселени от началото на военните дейности. Според СЗО, те са изправени пред пагубен апетит.

А френският президент Еманюел Макрон е изискал " трайно преустановяване на огъня " в Газа по време на диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестиха от канцеларията му.

" През идващите дни Франция ще работи в съдействие с Йордания за осъществяване на филантропични интервенции в Газа ", оповестява Елисейският замък. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР