Израелската армия потвърди рано тази сутрин, че не е навлязла

...
Израелската армия потвърди рано тази сутрин, че не е навлязла
Коментари Харесай

Израелската армия всеки момент влиза в Газа

Израелската войска удостовери рано тази заран, че не е навлязла в линията Газа, както беше оповестила по-рано тази нощ, като се базира на " вътрешен информационен проблем ", съобщи Франс прес.

Малко след среднощ армията изпрати известие до медиите, с цел да ги осведоми, че войски са " вътре " в линията Газа, както беше удостоверил представителят й за Агенция Франс Прес.

Два часа по-късно обаче, армията разгласява " конкретизиране ", с цел да каже, че в Газа " няма бойци ".

Потърсен от Агенция Франс Прес, армейският представител изясни обстановката с " вътрешен информационен проблем ".

Телевизия " Скай нюз Арабия " също заяви, че сухопътните сили на израелската войска още не са навлезли в бранша Газа, откакто по-рано пресслужбата на Армията за защита на Израел заяви, че въздушни и сухопътни подразделения " нападат " Газа. Появи се и информация, че войски са навлезли в крайбрежния анклав.

Говорителят на Армията за защита на Израел Авихай Едри сподели по телевизия " Скай нюз Арабия ", че опровергава информацията на няколко медии за сухопътно нахлуване в бранша.

Предстоящата операция в бранша Газа ще продължи толкоз, колкото би трябвало, за възобновяване на мира и сигурността в страната Израел, сподели израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

Последната дума още не е казана и интервенцията ще продължи толкоз, колкото е належащо, с цел да бъдат възобновени мирът и сигурността в страната Израел. Ще заставим Хамас да заплати доста висока цена, ще вършим това и ще продължаваме да го вършим с огромна мощ, сподели още Нетаняху в декларация, публикувана от неговата канцелария.

По-рано пресслужбата на ЦАХАЛ разгласи, че е нанесен удар по щаба на вътрешната сигурност и оръжеен склад на придвижването Хамас в бранша Газа.

Изтребители на ЦАХАЛ нанесоха удар по постройката на щаба на вътрешната сигурност и по склад за оръжие, принадлежащ на терористичната организация Хамас, се споделя в изказването на израелската войска.

Посочва се, че в този щаб се е намирал кабинетът на началника по вътрешната сигурност на придвижването.

Преди началото на офанзивата, нощес в няколко израелски градове със смесено население избухнаха нови вълнения и конфликти с полицията. По информация на в. " Таймс ъв Израел " в град Лод протестиращи са запалили синагога.

Въоръженото крило на Хамас  " Бригади Изедин ал Касам " разгласи, че е изстреляло още 100 ракети против израелския град Ашкелон, заяви палестинската радиостанция " Дуня ал Ватан ", съобщи ТАСС.

От Хамас прецизираха, че ракетите са били изстреляни в 02 ч. тази заран в отговор на " гибелта на мирни поданици и бойци на придвижването, както и на разрушаването на инфраструктура в бранша (Газа) " вследствие на израелски обстрел.

Освен това за удари против израелските градове Беер Шева, Ашкелон и Сдерот осведоми и групировката " Сарая Ал Кудс "  ( " Роти на Ерусалим " ) - въоръжено крило на палестинския " Ислямски джихад ".

" Бригади Насер Салах ед Дин "  - въоръжено крило на групировката " Комитети за национална опозиция " разгласи, че е нанесло два удара със системи за залпов огън против град Нетивот в Южен Израел.

Министерството на здравеопазването в крайбрежния анклав по-рано оповести, че жертви на израелските удари от понеделник насам са станали 109 палестинци, измежду които 28 малолетни и 15 дами. Ранените са повече от 620.

При ударите на палестински екстремисти по израелски градове са починали минимум шестима израелци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР