Израелската армия обяви, че е изградила няколко нива на сигурност

...
Израелската армия обяви, че е изградила няколко нива на сигурност
Коментари Харесай

Израелската армия е готова за нахлуване на палестинци през границата с Газа

Израелската войска разгласи, че е построила няколко равнища на сигурност по границата с линията Газа при положение на всеобщо навлизане на палестински стачкуващи, заяви Асошиейтед прес.

Израелските войски са получили обилни подкрепления по границата, а в израелските обитаеми места и сред тях са ситуирани спомагателни сили, с цел да бъде предпазено гражданското население при положение на навлизане, предава Българска телеграфна агенция

Организаторите на палестинските митинги от придвижването Хамас дават сигнали, че хиляди хора може да се опитат да обхванат през оградата.

Израелската войска разгласи региона до граничната ограда с Газа за закрита военна зона, показва ТАСС.

Военните обявиха, че по обед " към 10 000 извършители на реда са се били събрали на няколко места в целия бранш Газа ". По думите им " хиляди други се намират в региона на палатковите лагери на към половин километър от оградата за сигурност ".

" Армейските подразделения употребяват средства за надзор на тълпите и откриват огън в сходство с откритите правила за бойни дейности ", сподели армията.

Най-малко 37 палестинци бяха убити през днешния ден от израелските сили при митинги по границата с Газа, обявиха здравни чиновници, представени от Ройтерс.

Сред починалите е 14-годишно момче и мъж в инвалидна количка, а към 500 стачкуващи са били ранени.

Говорителят на палестинското държавно управление Юсуф ал Махмуд настоя в официално съобщение за " незабавна интернационална интервенция за прекъсване на ужасяващото кръвопролитие, осъществявано в Газа от окупационните израелски сили против нашия храбър народ ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР