Израелската армия ликвидира тримата синове на лидера на Хамас Исмаил

...
Израелската армия ликвидира тримата синове на лидера на Хамас Исмаил
Коментари Харесай

Израелската армия ликвидира тримата синове на лидера на Хамас Хания

Израелската войска ликвидира тримата синове на водача на Хамас Исмаил Хания вследствие на нахлуване в северната част на Ивицата Газа.

Това съобщи представител на израелската специфична работа, оповестява РБК-Украйна с позоваване на The Times of Israel.

Свързаните с Хамас медии също оповестиха за гибелта на двама от внуците на Хания и раняването на трети. От ИД прецизираха, че те са бойци на терористична формация.

Амир Хания беше пълководец на звено във военното крило на Хамас, до момента в който Хазем и Мохамад Хания бяха бойци с по-нисък сан, също във военното крило. Представителят на Израел сподели, че тримата синове са били на път да правят терористични действия в централната част на Газа, когато са били ударени.

Хания, който е основан в Катар, удостовери гибелта им и сподели, че „ благодари на Бог, че ни даде достойнството на тяхното страдалчество “.

Един от водачите на групировката Хамас, от 2017 година – началник на политическото бюро на организацията. Той е доларов милиардер. Държавният департамент на Съединени американски щати го призна за терорист през 2018 година

Войната на Израел против Хамас

Припомняме, че предходната есен бойци на терористичната формация Хамас нападнаха територията на Израел от линията Газа. В отговор Израел изпрати войски в линията Газа и стартира военна интервенция за унищожаване на Хамас.

В средата на март израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел е покрай довеждане докрай на последната част от военните дейности в линията Газа. Както съобщи израелският министър председател, военната интервенция може да завърши след към месец -два.

Въпреки това, както съобщи Нетаняху, израелската войска има намерение да продължи офанзивата против град Рафа на южната граница на линията Газа. Въпреки че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън преди този момент предизвести в изявление, че сходна атака може да бъде „ алена линия “.

По-рано беше обявено, че израелските отбранителни сили са изтеглили съвсем всичките си войски от южната част на линията Газа в нощта на 7 април. В момента съгласно израелските медии в анклава е останала единствено една бригада – Нахал.

Белият дом съобщи, че изтеглянето на войските на израелските отбранителни сили от южната част на линията Газа е обвързвано с превъоръжаване и отдих на персоналния състав.

Прочетете повече за събитията в Израел и Ивицата Газа, за какво Съединени американски щати оказват напън върху своя сътрудник и по какъв начин се появи опасността от нахлуване от Иран в прегледа на РБК-Украйна.

Източник – The Times of Israel /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР