Израелската армия казва, че грешка“ стои зад докладите за предполагаемо

...
Израелската армия казва, че грешка“ стои зад докладите за предполагаемо
Коментари Харесай

Израелската армия казва, че „въздушното проникване“ на границата с Ливан е фалшива тревога

Израелската войска споделя, че „ неточност “ стои зад отчетите за хипотетично „ въздушно навлизане “ от Ливан, изключвайки всеки огромен случай покрай границата.

„ В този миг няма изстрелвания от Ливан. Няма предизвестия “, сподели представителят на армията Даниел Хагари в телевизионно изказване в сряда.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Какво съставлява Ивицата Газа, обсаденият палестински анклав под израелско нахлуване? Страховете от война с Израел нарастват в Ливан след замяна на ракети Ракети са изстреляни от Южен Ливан към Израел, до момента в който Газа е бомбардирана Палестинците в Ливан са подготвени да се бият с Израел, в случай че Хизбула им помогне завършек на списъка

„ Това е неточност, която преглеждаме... Ще проверим дали е техническа нередовност или човешка неточност. “

По-рано в сряда Северен Израел беше подложен в цялостна бойна подготвеност, откакто армията заяви за хипотетично „ инфилтриране от Ливан в израелското въздушно пространство “.

Сирените завиха в огромни региони покрай границата с Ливан и израелската войска инструктира хората на север да останат в убежища до второ разпореждане.


Инцидентът пристигна на фона на високо напрежение на израелско-ливанската граница, защото основаните в Ливан въоръжени групи размениха стеснен огън с израелските сили, което поражда опасения за допустима ескалация сред двете страни.

Досега Израел и Хизбула, най-страшната от няколко групировки, които работят в Южен Ливан, избягваха всякаква борба, която би могла да отвори втори фронт в актуалните борби сред Израел и Хамас в Газа.

През последните дни имаше няколко дребни конфликти сред Хизбула и израелската войска след невижданите офанзиви на Хамас в събота.

Израелска артилерийска офанзива умъртви трима членове на Хизбула по-рано тази седмица, а Хизбула в сряда съобщи, че е умъртвила и ранила израелски бойци при нахлуване с противотанкова ракета.

Израелската войска удостовери, че офанзивата се е състояла, само че не даде детайлности по отношение на жертвите.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Съединените щати следят събитията на израелско-ливанската граница с „ огромна угриженост “.

„ Изглежда, че всекидневно се случват произшествия и има обръщение от тези произшествия “, сподели Али Хашем от Ал Джазира, до момента в който репортира от Южен Ливан.

„ Тези произшествия нямат за цел единствено да освободят Газа от натиска, само че и да кажат, че има ново статукво, има нови правила за ангажиране, които могат да бъдат наложени от ливанската страна на границата, ако това войната в Газа продължава, ако има сухопътно навлизане [и] при положение, че има израелски опит да унищожи Хамас в Газа. ”

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР