Израелската армия иска да мобилизира резервисти за силите за противовъздушна

...
Израелската армия иска да мобилизира резервисти за силите за противовъздушна
Коментари Харесай

Израел ще мобилизира резервисти за въздушната си отбрана

Израелската войска желае да активизира резервисти за силите за противовъздушна защита, съобщи ДПА. 

След оценка на обстановката бе решено да увеличим броя на военнослужещите и да привикаме резервисти за силите за противовъздушна защита, сподели израелската войска, без да назове съответни аргументи за подхванатата мярка. 

Израелски медии оповестиха, че решението е взето поради закани от страна на Техеран . След хипотетичен израелски въздушен удар против иранското консулство в сирийската столица Дамаск, при който починаха няколко души, Иран през вчерашния ден още веднъж съобщи желанието си да отмъсти. 

Нападението " няма да остане без отговор ", предизвести иранският президент Ебрахим Раиси.  

Двама генерали и петима членове на иранската Революционна армия бяха убити при офанзивата, осъществена в понеделник. Според иранската организация Тасним шестима сирийски жители също са били убити. 

Иранската Революционна армия (елитни ирански въоръжени сили) се счита за по-влиятелна от стандартната войска на Иран, отбелязва ДПА. 

Иранското министерство на външните работи упрекна Израел за нападението. Американското държавно управление също счита, че Израел е направил офанзивата, само че той не е коментирал случая.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките дневно
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР