Израелската армия е бомбардирала цели в пренаселения Рафах, часове след

...
Израелската армия е бомбардирала цели в пренаселения Рафах, часове след
Коментари Харесай

Израелски бомби са насочени към пренаселения Рафах в Газа

Израелската войска е бомбардирала цели в пренаселения Рафах, часове откакто публични лица от Съединените щати предизвестиха Тел Авив да не уголемява наземната си атака към южния град, където се намират повече от половината от 2,3-милионното население на Ивицата Газа хората са потърсили леговище.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова държанието на Израел във войната „ прекомерно “ в най-острата рецензия до момента от Вашингтон към негов непосредствен съдружник на фона на опасенията по отношение на възходящия брой цивилни жертви в анклава.

Тъй като войната към този момент е в петия си месец, израелските сухопътни сили към момента се концентрират върху град Хан Юнис, навръх север от Рафа, само че израелският министър председател Бенямин Нетаняху неведнъж е казвал, че Рафа ще бъде идващият, създавайки суматоха измежду стотици хиляди разселени хора там.

Нетаняху подреди на бойците да се приготвят за сухопътно нахлуване в Рафах, тревожейки Египет, който сподели, че всяка наземна интервенция в региона на Рафах или всеобщо ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР