Израелската армия е атакувала цели в Източен Ливан, като най-малко

...
Израелската армия е атакувала цели в Източен Ливан, като най-малко
Коментари Харесай

Израел бомбардира нови части от Ливан, за да удари терористични цели на Хизбула

Израелската войска е атакувала цели в Източен Ливан, като минимум двама членове на групировката " Хизбула " са убити. Това оповестява " Reuters ", като се базира на свои източници.

Атаките са били две поредни и са осъществени наоколо до град Баалбек. Районът там се счита за бастион на " Хизбула ". Израелските военни потвърдиха в прессъобщение, че сега атакуват " терористични цели " на подкрепяната от Иран формация в Ливан.

Ударите са едни от най-дълбоките в Ливан и идват ден, откакто израелският министър на защитата Йоав Галант предизвести за ескалация на офанзивите против терористичната формация, даже в случай че бъде реализирано съглашение за помирение в Газа.

От началото на войната в Газа сред Израел и " Хизбула " има ежедневни конфликти, като напоследък напрежението сред двете пораства. От началото на нашествието в Газа насилието в израелско-ливанската гранична зона се е нараснало доста.

Досега Израел фокусираше офанзивите си най-вече върху граничния район в южната част на Ливан, само че през последните седмици нападна и по-северни области.

От началото на военния спор сред Израел и " Хамас " минимум 278 души са били убити в Южен Ливан, сочат данни на организация " Франс прес ". Повечето от тях са бойци от " Хизбула " или други въоръжени групи, само че измежду жертвите има и 44 цивилни.

Пълна война сред Израел и " Хизбула ", която е подкрепяна от Иран, би представлявала тревожна ескалация на спора в Близкия изток. " Хизбула " се смята за доста по-голяма и доста по-добре въоръжена бойна мощ спрямо " Хамас ", а също така е и една от най-мощните политически фракции в Ливан.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР