Израелска комисия, разследваща съмнения за злоупотреби при правителствени покупки на

...
Израелска комисия, разследваща съмнения за злоупотреби при правителствени покупки на
Коментари Харесай

Нетаняху злоупотребил с премиерския си пост при поръчка на подводници от Германия

Израелска комисия, проверяваща подозрения за злоупотреби при държавни покупки на подводници и лодки ракетоносци от Германия, насочи предизвестие към премиера Бенямин Нетаняху, оповестява " Ройтерс ".

Комисията уведоми Нетаняху, че въз основа на събраните до момента доказателства може в последна сметка да откри, че той е употребявал позицията си на министър-председател сред 2009 година и 2016 година, с цел да даде зелена светлина на покупките без подобаващ развой.

" По този метод Нетаняху е заплашил сигурността на страната и е навредил на външните връзки и икономическите ползи на страната Израел ", се показва в писменото решение на комисията.
 Повдигат обвинявания против доближен на Нетаняху поради спекулация с подводници
Повдигат обвинявания против доближен на Нетаняху поради спекулация с подводници

Срещу Йосиф се чака да бъдат повдигнати обвинявания за рушвет, машинация и корист

Нетаняху отвърна, че подводниците са основни за сигурността на Израел " за обезпечаване на съществуването му против Иран, който се пробва да ни унищожи ".

" Историята ще потвърди, че министър председателят Нетаняху е бил прав и по този въпрос и е взел верните решения за сигурността на Израел ", акцентират от кабинета му.

Комисията, основана при предходното държавно управление през 2022 година, съобщи, че скоро ще разгласява некласифицирани елементи от доказателствата, събрани по време на следствието на договорката на стойност стотици милиони долари.

Нетаняху е в сложна позиция след нападението на 7 октомври от бойци на " Хамас ", които убиха 1200 души и взеха повече от 250 заложници в Газа. Това бе най-тежкото нахлуване против евреи след Холокоста. При последвалото израелско нахлуване против Газа бяха убити над 37 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР