Израелска болница приложи четвърти дози ваксина срещу COVID-19 на тестова

...
Израелска болница приложи четвърти дози ваксина срещу COVID-19 на тестова
Коментари Харесай

В Израел стартира първи тест на четвърта доза Covid ваксина

Израелска болница приложи четвърти дози ваксина против COVID-19 на тестова група от здравни служащи , в това, което тя назовава първото огромно изследване за това дали вторият кръг от бустери ще помогне да се преборят с бързо разпространяващия се вид Омикрон, оповестява " Ройтерс ".

Резултатите от тестванията, които евентуално ще бъдат следени от близко в интернационален проект , ще бъдат показани на израелското здравно министерство след към две седмици , сподели представител на Медицински център Шиба покрай Тел Авив.

Израел бе страна, която най-бързо вкара първични имунизации преди година и стана една от първите, които стартираха бустерна стратегия, откакто видя, че имунитетът понижава с времето.

В понеделник здравното министерство съобщи, че редуцира времето сред предлагането на втората и третата дози ваксина против COVID-19 на три месеца от пет месеца , с цел да победи Омикрон. Новите препоръки ще се отнасят и за трите ваксини, употребявани в страната и прикани хората да получат третата доза от същата ваксина, с която в началото са били имунизирани .

Загрижена за риска от ненадейно повишаване на хоспитализациите, експертна група на министерството предходната седмица предложи Израел да стане първата страна с четвърта доза на медицински служащи и тези над 60 години или с компрометирана имунна система.

Предложението бе приветствано от израелското държавно управление , само че експертната група бе разграничена по въпроса дали към момента има задоволително научни данни , с цел да оправдаят четвъртите дози. Окончателното утвърждение от Министерството на здравеопазването към момента следва.

" Най-големият въпрос е, какъв брой значим е Омикрон ? На всички е ясно, че е доста инфектиран. Но дали предизвиква доста тежко заболяване - това е най-важният въпрос ", сподели Гили Регев-Йочай, който управлява процеса на Шеба.

Проучването " ще се концентрира върху ефикасността на имунизацията за произвеждане на антитела и сигурността, с цел да се откри дали е нужна четвърта ваксина като цяло ", сподели представителят на болничното заведение.

Хагай Левайн, епидемиолог, сподели, че са нужни повече данни, с цел да се реши дали е имало спад в отбраната против тежки болести и гибел , обезпечени от трите ваксини, препоръчани до момента .

" Не можем сляпо да предположим, че още една доза ще реши всичко ", сподели Левайн, който оглавява Израелската асоциация на лекарите по публично здраве.

Около 63% от 9,4-милионното население на Израел са получили две дози ваксина , съгласно данни на министерството. Почти 45% са създали усилваща доза, което съставлява малко повече от половината от отговарящите на изискванията. Близо 2000 са доказаните или хипотетични случая на Омикрон и инфекциите са се нараснали внезапно през последната седмица.

Премиерът Нафтали Бенет е в самоизолация от неделя, откакто 14-годишната му щерка е дала позитивна проба за COVID-19, като съгласно кабинета му евентуално е разновидността на Омикорн. Впоследствие пробата му е негативен и неговият офис сподели в понеделник, че ще продължи да работи от у дома .
 Израел забавя четвъртата доза Коронавирус ваксина
Израел забавя четвъртата доза Коронавирус ваксина

Все още изследва данните за разновидността Омикрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР