Израелреагира на най-високо равнище на съобщенията, чеедна от заложничките на

...
Израелреагира на най-високо равнище на съобщенията, чеедна от заложничките на
Коментари Харесай

Разкрития за сексуално насилие от Хамас над заложничка - Израел призова света да се събуди

Израелреагира на най-високо ниво на известията, чеедна от заложничките на " Хамас " е била полово насилвана по време на 55-дневния си плен - представителят на армията прикани света да работи и да направи " всичко, с цел да освободи нашите заложници ", съобщи Дарик с позоваване на Франс прес.

Амит Сусана, 40-годишна израелска адвокатка, беше отвлечена от вкъщи си в кибуца Кфар Аза на 7 октомври по време на нахлуване на бойци на " Хамас " в южната част на Израел. В просторно изявление за в. " Ню Йорк таймс ", което я показва като първата израелка, която приказва обществено за половите похищения, на които е била подложена в плен, тя дава многочислени детайлности за половото принуждение и униженията, на които е била подложена по време на пленничеството си.

Интервюто беше оповестено през днешния ден на първите страници наизраелските вестници, като някои от тях му посвещават по няколко страници.

" Това е ужасяващо удостоверение, то е вик за пробуждане, апел към света да работи, да направи всичко по силите си и да окаже напън върху " Хамас " да освободи нашите заложници ", съобщи през вчерашния ден представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари.

" Амит Сусана приказва от името на всички жертви на отвратителните закононарушения и полови похищения на " Хамас ", /.../ на всички дами по света ", написа израелският президент Ицхак Херцог в обществената мрежа " Екс ".

Амит Сусана разказва по какъв начин е била отвлечена от вкъщи си, бита и влачена към Газа от най-малко 10 мъже, някои от които въоръжени.

По думите ѝ няколко дни след пленяването ѝ похитителят стартира да ѝ задава въпроси за половия ѝ живот. Тя била държана сама в детска стая, окована с верига на левия гален.

Около 24 октомври нейният надзирател, който се наричал Мухаммад, свалил тази верига от нея и я оставил в банята.

По-късно под дулото на револвер той я завлякъл в една стая, " след което ме принуди с ориентиран към мен револвер да извърша полов акт ", споделя Сусана.

Тя е освободена на 30 ноември.

Около250 души бяха отвлеченина 7 октомври в Израел, а 130 от тях към момента са заложници в Газа, като съгласно израелските управляващи 34 от тях към този момент са мъртви.

В отчет на Организация на обединените нации, оповестен при започване на март, се загатва за полово принуждение, осъществено от членове на " Хамас " по време на нападението на 7 октомври, при което починаха повече от 1160 израелци, множеството от които цивилни. Няма обаче следствие за последващата орис на заложниците, нито ангажираност за отношението на терористите към тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР