Израелняма да поеме публично отговорност за удара тази нощ по

...
Израелняма да поеме публично отговорност за удара тази нощ по
Коментари Харесай

Израел няма да поеме публично отговорност за удара в Иран

Израел няма да поеме обществено отговорност за удара тази нощ по обект в централната част на Иран, заяви израелският вестник " Джерузалем пост ".Източници от израелските служби за сигурност и от държавното управление на Израел са споделили за изданието, че аргументите за това са " стратегически ", съобщи Дарикнюз.

" Джерузалем пост " цитира следните думи на своите източници: " Око за око, зъб за зъб. Израел отвърна там, откъдето беше нападнат ".

Според източниците на изданието Иран приказва за " детонация в цех ", а не за ракетен удар, тъй като желае да избегне ескалация на напрежението. За информаторите на " Джерузалем пост " не е ясно за какво от Пентагона са разкрили пред американски медии, че в офанзивата е забъркан Израел - съгласно тях от Съединени американски щати са могли да запазят безмълвие, което би запазило достолепието на Иран, а и самите американци биха избегнали повишаване на напрежението.

Информация на " Джерузалем пост " гласи, че в продължение на 24 часа министър-председателят на Израел и Бенямин Нетаняху цялото управление от региона на сигурността и дипломацията е било във военната база " Киря " в Тел Авив, където са съгласували дейности с сътрудниците си от района Йордания, Египет и Саудитска Арабия. Вестникът написа, че страни от района са оповестили пред Израел, че в случай че Иран нападна, те са подготвени да оказват помощ. Според информацията на " Джерузалем пост " Израел е уведомил Съединени американски щати за удара.

Изданието отбелязва, че почитан представител на Съединени американски щати също е удостоверил тази заран, че нападението се е състояло, като е декларирал " Не сме сюрпризирани ". За израелския новинарски уебсайт " Уала " и този представител на Съединени американски щати е удостоверил, че Израел е предизвестил Съединени американски щати за удара.

" Блумбърг " осведоми, че израелски представители са уведомили Съединени американски щати в четвъртък, че ще осъществят удар в идващите 24 до 48 часа.

Междувременно американският ефирен канал Ен Би Си обърна внимание на обстоятелството, че ударът е нанесен точно на рождения ден на висшия водач на Иран Али Хаменей. Днес той навършва 85 години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР