Израелка, болна от коронавирус, е преминала двукратно през Летище Пловдив,

...
Израелка, болна от коронавирус, е преминала двукратно през Летище Пловдив,
Коментари Харесай

Израелка с коронавирус е минала през Летище Пловдив за ски почивка в Банско

Израелка, болна от ковид, е минала двукратно през Летище Пловдив, защото е била на ски отмора в Банско. Това заяви началникът на отдел " Противоепидемичен надзор " в РЗИ-Пловдив доктор Милена Панайотова, написа " Флагман.

Жената е пристигнала на летището на 4 март с група от 16 души и се е отправила към ски курорта в Банско. Тя е отпътувала също от пловдивското летище на 9 март. Докато е била в България израелката не е имала клинични признаци за болестта, била е изцяло здрава, разясни доктор Панайотова.

Получила признаци и недоволства, когато се е завърнала в Израел. Според доктор Панайотова информацията е получена в РЗИ от туроператорската компания.  По време на 14-дневната карантина в Израел се е оказало, че дамата е болна.

" Мерките, които сме взели, по повод спиране на механизма на предаване на инфекцията се съблюдават прецизно. Персоналът на летището работи с персонални защитни средства. Няма никакъв риск за работещите на пловдивския терминал, сподели още доктор Панайотова.

Тя добави, че от летището израелката се е качила на рейс за Банско, а на потегляне, от рейса от ски курорта, се е качила непосредствено на самолета. " В Пловдив тя не е била, няма заплаха за никой от пловдивчани ", изясни акцентира шефката на отдел " Противоепидемичен надзор " в РЗИ.  Взети са три проби от хора, които са придружавали дамата, резултатите се чакат през днешния ден.

Шефката на отдел " Противоепидемичен надзор " акцентира, че на Летище Пловдив има термокамера, а полетите се наблюдават посредством нея от здравно лице. По думите й от на следващия ден се стопират всички полети от Летище Пловдив.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР