Израел заяви, че започва следващия етап от офанзивата си за

...
Израел заяви, че започва следващия етап от офанзивата си за
Коментари Харесай

Израел обяви, че започва прочистване на тунелите в Газа

Израел съобщи, че стартира идващия стадий от офанзивата си за заличаване на радикалната ислямска организация „ Хамас “. Въоръжените сили са подготвени да нападат терористите от „ Хамас “ в техните подземни тунели и бункери в северната част на Ивицата Газа, заяви представителят на армията Ричард Хехт.

" Сега ще стартираме да се приближаваме към тях. "

Това значи, че те ще бъдат атакувани над и подземен.

Според държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън Съединени американски щати се стремят да усилят филантропичната помощ за цивилното население в Ивицата Газа. " Работим старателно, с цел да осигурим повече филантропична помощ за Газа и имаме напълно съответни способи да го създадем ", съобщи Блинкън след среща с турския си сътрудник Хакан Фидан в Анкара.

Впоследствие турските дипломатически кръгове оповестиха, че Фидан е изискал от Блинкън " неотложно " преустановяване на огъня в Ивицата Газа. Трябва да се попречи на Израел да " нападна цивилни жители " и да разселва хора в палестинската крайбрежна зона, оповестява турският външен министър.

Във връзка с това Блинкън изясни, че Вашингтон е наясно с " огромната угриженост " в Турция " за ужасните жертви " в Ивицата Газа.

Граничната защита в Газа, която се управлява от радикалната ислямска партия „ Хамас “, разгласи, че граничният пункт Рафах е отворен единствено за евакуация на египтяни и чужденци, които са в описите от 1 ноември. Всички, които не са включени в описите за овакантяване, не могат да изоставен Газа през Рафах, заради разпореждане на египетските управляващи.

Израел приветства пристигналата през днешния ден вест за разполагането на американска нуклеарна подводница.

„ Винаги е добра вест да забележим, че американците изпращат повече сили в района “, сподели Хехт. " Виждаме в това един тип възпиращ, стабилизиращ фактор в района ".

Наблюдателите виждат в новия регион на разполагане на нуклеарната подводница желанието на Съединени американски щати да предотвратят разпространяването на бойните дейности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР