Израел засили вонното присъствие по границите с Ливан и Газа

...
Израел засили вонното присъствие по границите с Ливан и Газа
Коментари Харесай

Израел засили военното присъствие по границите с Ливан и Газа след размяната на въздушни удари

Израел ускори вонното наличие по границите с Ливан и Газа след серия от въздушни удари против цели на палестинската формация " Хамас ".

По-рано палестинските радикални групировки обстрелваха с ракети израелски селища. Спиралата на насилието през последните дни се завъртя след израелската интервенция против джамията Ал Акса в Йерусалим, при която се стигна до конфликти сред израелската полиция и палестинците.



Израелски ракети полетяха против Ливан и Газа в отговор на 34 изстреляни ракети през вчерашния ден към израелска територия от Ливан. По-голямата част от южен Ливан е следена от " Хизбула ", които дадоха обещание да пазят по всевъзможен начин мюсюлманите, молещи се в джамията Ал Акса в Ерусалим. Ливанският министър председател Микати осъди въздушните удари от Израел. И Ливан, и Израел оповестиха, че не желаят война.



Не секва и ракетният обстрел от Газа към Израел. Според Хамас това са най-масираните удари от 17 години.

" Чухме детонации и сирени. Взривът беше във въздуха, само че минаваща до мен кола беше ударена от ракета. Побягнах и като се върнах, видях ранен мъж. "



Часове след израелските въздушни удари две израелки починаха при пукотевица на Западния бряг. Израелският министър председател Бенамин Нетаняху даде обещание, че отговорът ще е прецизен и враговете на Израел ще платят висока цена.

" Враговете ни не би трябвало да си играят с нас, вътрешните ни диспути няма да ни спрат да действаме. Нямаме желание да променяме статуквото на Храмовия рид ", съобщи той.

Така Нетаняху се опита да успокои палестинците след две нощи на полицейски акции в комплекса на джамията Ал Акса в Йерусалим. На Храмовия рид, където е джамията, не секват митингите и конфликтите сред силите за сигурност и палестинците.

Насилието ескалира в сензитивен и за палестинци, и за евреи миг - едните честват Рамазан, а другите - Пасха.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР