Израел влиза в политическа криза, след като парламентарните избори потвърдиха,

...
Израел влиза в политическа криза, след като парламентарните избори потвърдиха,
Коментари Харесай

Израел е в политическа безизходица, а Иран се възползва

Израел влиза в политическа рецесия, откакто парламентарните избори потвърдиха, че никоя от двете водещи партии не може да образува коалиция.

Досегашният министър председател Бенямин Нетаняху обезверено се пробва да се задържи на власт, откакто водачът на " Синьо и бяло " Бени Ганц разгласи изборна победа и отхвърли да влезе в държавно управление на националното единение отпред с Биби, както назовават израелския министър председател, написа английският в. " Гардиън " в коментар за парламентарните избори.

След изборите, който не излъчиха очевиден победител, нито Ликуд на Нетаняху, нито придвижването на Ганц " Синьо и бяло " могат да сформират държавно управление на болшинството. Нетаняху протегна ръка на Ганц за подписване на съдружно съглашение за делба на властта, което може да е казус след сходно ротиране на премиерския пост сред Ицхак Шамир и Шимон Перес в средата на 80-те години. Но все пак Ганц към този момент отхвърля.

Резултатите

Центристката коалиция на Бени Ганц " Синьо и бяло " получава 33 места против 31 за партията " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху. Окончателните резултати обаче ще бъдат огласени в сряда. Остава да се преброят гласовете в 14 секции, откъдето има сигнали за нарушавания, осведоми изборната комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР