Израел смята, че палестинското ислямистко движение ръководи и организира операциите

...
Израел смята, че палестинското ислямистко движение ръководи и организира операциите
Коментари Харесай

Израелската армия нанася удари по подземната мрежа на Хамас, убит...

Израел счита, че палестинското ислямистко придвижване управлява и провежда интервенциите си от гигантска мрежа от подземни тунели.

" През нощта изтребители на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели в северната част на линията Газа, в това число тунели, употребявани от терористите, подземни бойни обекти и друга подземна инфраструктура. " Няколко терористи на Хамас бяха убити ", се споделя в официалното съобщение, оповестено след нощта на интензивни израелски въздушни удари против палестинската територия.

 

Армията оповестява също, че е умъртвила чиновник на Хамас, който е отговарял за " моторни парапланери, безпилотни самолети, съоръжение за разкриване и противовъздушна защита ". " Асем Абу Ракаба е взел участие в организирането на клането на 7 октомври в селищата, граничещи с линията Газа ", прецизира се в изказването. Освен това той е " управлявал терористите, проникнали в Израел с моторни парапланери, и е отговарял за нападенията с дронове против постовете за наблюдаване на ЦАХАЛ ", написа Българска телеграфна агенция.   

 

Журналисти на Агенция Франс Прес, намиращи се в региона, удостоверяват, че израелските бомбардировки в Ивицата Газа са траяли и през нощта. Засега няма данни за жертви, само че медицински източници от палестинската територия са декларирали, че се притесняват от огромен брой жертви и обилни вреди вследствие на бомбардировките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР