Израел ще раздава "зелени значки" на ваксинираните срещу ковид-19, за

...
Израел ще раздава "зелени значки" на ваксинираните срещу ковид-19, за
Коментари Харесай

Израел ще раздава зелени значки след втора инжекция - slava.bg

Израел ще раздава "зелени значки " на имунизираните против ковид-19, с цел да имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и заведения за хранене.

Премиерът Бенямин Нетаняху изясни нощес: "Зелената значка значи последователно отваряне на страната " за получилите втора доза от имунизацията. Израел абсолютно е най-напредналата страна, като съвсем половината (49 %) от популацията е получило най-малко първата доза. Един на всеки трима израелци (33 %) към този момент е получил втората доза.

Израелското министерство на опазването на здравето съобщи в събота, че слагането на двете дози на имунизацията Pfizer / BioNTech е 95,8 % дейно при предварителна защита от заразяване с ковид.

Палестинската администрация, от своя страна, разгласи в петък съглашение с Израел за имунизиране на към 100 000 палестинци, работещи на израелска територия.

Гърция също обмисля имунизационен документ. Южната ни съседка към този момент разисква на двустранно равнище въпросния документ за имунизация с Англия, Съединени американски щати, Австралия, Сърбия, Русия, Украйна, Китай, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, съобщи гръцкият министър на туризма Харис Теохарис в изявление за гръцкия електронен вестник „ Политика “ и представен от БГНЕС. Той уточни, че цифровият документ за имунизация на двустранно равнище „ ще бъде един от главните принадлежности, посредством който можем да отворим потока от туристи към разнообразни страни “.

"При актуалните условия такива двустранни съглашения са нужни. Възнамеряваме да разтеглим „ модела на Израел “ с най-важните туристически страни за нас, съгласно техния проект. Поради това ние съставихме лист с 10 страни, с които към този момент се консултираме, тъй че да можем за малко време да бъдем в положение да определим формата, типа и метода на инспекция на достоверността на тези документи ", разяснява Теохарис. "За да почисти заблудите ", той изяснява, че документът няма да има същите характерности като тип паспорт, т.е. "не става въпрос за наложителна имунизация за тези, които желаят да пътуват ". "Напротив, задачата е да се отстрани част от бюрокрацията, като да вземем за пример негативният тест преди заминаването. Що се отнася до полемиките по отношение на персоналните данни, най-простият отговор е най-убедителен. Няма обвързване да се покаже удостоверение за имунизация, постоянно има опция с негативен тест за всеки, който желае да пътува ", изясни министърът.

Междувременно, Гръцката работа за гражданска авиация (CAA) удължи
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР