Израел, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, чрез съветника на

...
Израел, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, чрез съветника на
Коментари Харесай

Ирански министър: Израел, Саудитска Арабия и ОАЕ искат да вкарат САЩ в конфликт с Техеран

Израел, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, посредством съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън, се пробват да вкарат Вашингтон във въоръжен спор с Иран. Това съобщи иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф в изявление за телевизия " Фокс нюз ", фрагмент от което беше излъчен през вчерашния ден, съобщи ТАСС.

Зариф бе запитан дали фактически счита, че Израел, Саудитска Арабия и ОАЕ дружно с Болтън се пробват да реализират промяна на държавния строй в Иран. " Това е най-малкото ", отговори иранският външен министър. " Всички те демонстрираха заинтригуваност да вкарат Съединени американски щати в спор ", добави той.

" Не имам вяра президентът /на Съединени американски щати Доналд/ Тръмп да приветства това. Вярвам, че президентът Тръмп беше определен /през 2016 г./ обещавайки да не разреши въвличането на Съединени американски щати в още един спор ", уточни Зариф. По думите му Тръмп счита да води политика на оптимален напън върху Иран, с цел да го сложи на колене. " Опитите да ни накарат да отстъпим са обречени на неуспех ", увери иранският външен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР