Израел, САЩ и Русия са провели в началото на юли

...
Израел, САЩ и Русия са провели в началото на юли
Коментари Харесай

Израел, САЩ и Русия с тайни преговори през юли за примирие в Сирия

Израел, Съединени американски щати и Русия са провели при започване на юли секрети договаряния за помирение в Сирия. 

По време на тези срещи е разисквано основаването на зони за деескалация на сирийско-израелската и сирийско-йорданската граници, заяви изданието Haaretz, представено от РИА Новости. 

Срещите са се състояли в Аман и в една от европейските столици, преди да бъде контрактувано примирието сред Съединени американски щати и Русия, отбелязва изданието. 

На договарянията израелските представители са се изказали срещу съглашение за зони за деескалация, като са подчертали, че Москва и Вашингтон не обръщат задоволително внимание на нуждата от извеждане на иранските сили от Сирия. 

Основната разлика в позициите била това, че Съединени американски щати и Русия разглеждали примирието и основаването на зони за деескалация като тактически и на практика ограничения за стабилизиране на обстановката, съсредоточаване върху битката против " Ислямска страна " и прекъсване на гражданската война в Сирия. Според Израел обаче съглашението би трябвало да се преглежда в по-дългосрочен проект и да се концентрира върху понижаване на иранското въздействие в Сирия след края на войната. 

Затова и Израел е останал неудовлетворен от постигнатото съглашение сред Москва и Вашингтон, защото в него не се загатва за иранските сили в Сирия. 

Споразумението за преустановяване на огъня в югозападната част на Сирия беше реализирано на 7 юли и влезе в действие два дни по-късно. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР