Израел съобщи, че е унищожил 130 тунела на “Хамас в

...
Израел съобщи, че е унищожил 130 тунела на “Хамас в
Коментари Харесай

Израел: Унищожихме 130 тунела на Хамас

Израел заяви, че е унищожил 130 тунела на “Хамас ” в линията Газа от началото на сухопътната си интервенция. Във видеоклипове, оповестени в обществените медии от представителя на ЦАХАЛ адмирал Даниел Хагари, той сподели доказателства за унищожаването на оборудванията. " Като част от активността на сухопътните сили в линията Газа се поставят старания за откриване и заличаване на тунелите на терористичната организация Хамас, като от началото на бойните дейности са унищожени 130 тунела. " - заявиХагари, представен от„ Гардиън “.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че ЦАХАЛ са обкръжили град Газа и работят вътре в него. В телевизионно изказване Нетаняху съобщи, че няма да има преустановяване на огъня, преди да бъдат освободени заложниците, и прикани хората в Газа да се придвижат на юг, " тъй като Израел няма да спре ".

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант също уточни, че ЦАХАЛ работят в сърцето на град Газа и " стягат задушаващата хватка " към него. Галант отхвърли всевъзможни " филантропични паузи " без връщане на заложниците.

Джонатан Конрикус, който извършва функционалностите на представител на израелските военни по време на спора, дефинира управлението на „ Хамас “ в линията Газа и отвън нея като " ходещи мъртъвци ".

" Директивата несъмнено е да се убият или заловят... всички водачи на " Хамас ", акцентира той.

" Тези, които възнамеряваха, улесниха и направиха убийственото кръвопролитие на 7 октомври в Израел. Казахме го ясно. Всички те са ходещи мъртъвци. И е единствено въпрос на време в Газа и отвън Газа, до момента в който тези водачи на „ Хамас “ бъдат хванати или убити от Израел. " - добави Конрикус.

Израел разгласи, че е погубен висшият оръжеен производител на „ Хамас “, Мохсен Абу Зина. ЦАХАЛ го разказва като " специалист в създаването на стратегически оръжия и ракети, употребявани от терористите на „ Хамас “ ".

Ейлон Леви, представител на израелското държавно управление, съобщи, че в северната част на Газа са останали единствено 100 000 цивилни от общо 1,1 млн. души население.

Ръководеното от „ Хамас “ министерство на опазването на здравето в линията Газа съобщи, че броят на убитите в Газа от израелски военни дейности от началото на войната на 7 октомври е повишен на 10 569 души. Тази информация обече не може да бъде тествана, а в известията си " Хамас " безотговорно употребява дезинформация.

Външните министри от Г-7 приканиха за " филантропична пауза " във войната сред Израел и „ Хамас “, с цел да се даде опция на обезверените цивилни в Газа да получат съществени доставки.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън още веднъж отхвърли апелите за преустановяване на огъня в Газа и Израел. На брифинг за медиите в Токио той съобщи, че " тези, които приканват за неотложно преустановяване на огъня, са длъжни да обяснят по какъв начин да се оправят с неприемливия резултат, до който това евентуално би довело - " Хамас “ остава на място, с повече от 200 заложници, с потенциал и декларирано желание да повтори 7 октомври, още веднъж, и още веднъж, и още веднъж "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР