Израел разшири бомбардировките си в Ивицата Газа, за да ускори

...
Израел разшири бомбардировките си в Ивицата Газа, за да ускори
Коментари Харесай

„Удариха целия квартал. Всички бяха цивилни и деца“: Жертвите в Газа вече са над 5 700

Израел разшири бомбардировките си в Ивицата Газа, с цел да форсира подготовката за сухопътна атака в следената от Хамас територия.

Израел твърди, че е поразил 400 цели на Хамас, в това число наблюдателни пунктове и противотанкови позиции, при които са убити десетки бойци. Групировката дава отговор на израелските офанзиви с ракетен обстрел в южната част на Израел.

Израелските военни оповестиха, че самолетите им са нанесли удари по инфраструктура на сирийската войска и минохвъргачки в отговор на изстреляните ракети от Сирия, която е съдружник на Иран.

В окупирания Западен бряг израелските сили са били обстрелвани от група въоръжени палестинци с експлозиви при нощно нахлуване.

Те са разкрили огън и са хвърляли експлозиви по израелски бойци в бежанския лагер в Дженин, намиращ се в северната част на Западния бряг. В отговор израелските сили са поразили нападателите с дрон.

При последните офанзиви са починали минимум 700 души, измежду които 305 деца, заяви здравното министерство на ръководената от " Хамас " Ивица Газа. Според Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси този брой е най-високият за един ден от началото на спора, почнал преди близо три седмици. При терористичните офанзиви в района на 7 октомври бяха убити повече от 1400 израелци. 5 700 души са починали в Газа при израелските ответни дейности.

Цели палестински фамилии бяха откарани в болница след часове на засилени бомбардировки в линията Газа. Оцелелите, докарани в индонезийската болница в Бейт Лахия, описаха, че домовете им са били ударени, до момента в който са вечеряли. Мъж крещеше, че единственият му наследник е бил погубен.
Те поразяват единствено домове, единствено жилищата ни. Ако ни дадат оръжия, ще си отмъстим сами, просто би трябвало да ни дадат оръжия. Току-що бяхме завършили с вечерята, а те разрушиха дома ни върху главата ни!
Пострадал мъж

„ Удариха целия квартал. Всички бяха цивилни и деца, не знаем с какво ни удрят “, споделя различен потърпевш гражданин на Газа.

Ден по-рано болничното заведение, която се ръководи от индонезийска неправителствена организация, претърпя малко спиране на електрозахранването и беше принудена да спре някои услуги поради липса на гориво.

По-късно израелски военни самолети пуснаха листовки над Газа с молба палестинците да дават информация за заложници против заплащане и отбрана на дома на информатора.

Смъртоносните конфликти се ускориха сред израелските военни и палестинците в окупирания Западен бряг и се възобновиха сред Израел и ливанската въоръжена формация " Хизбула " по израелско-ливанската граница. Иран, който от десетилетия се стреми към превъзходство в района, поддържа както " Хизбула ", по този начин и " Хамас ", и предизвести Израел да спре нападението си над Газа.

Нарастват опасенията, че войната на Израел с " Хамас " ще докара до по-широки районни разтърсвания и най-много ще разпали още повече съществуващото напрежение със Сирия и групировката " Хизбула " в Ливан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР