Израел разрешава внасянето на яйца от България. Това стана ясно

...
Израел разрешава внасянето на яйца от България. Това стана ясно
Коментари Харесай

След дълго прекъсване: Израел отново ще внася български яйца

Израел позволява внасянето на яйца от България . Това стана ясно по време на среща в Тел Авив сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и министъра на земеделието и селските региони Ави Дихтер.

Вносът на яйца от България е бил  ограничен от години. Български компании имат интерес към израелския пазар и Службата по търговско-икономически въпроси е задействала процедура за приемане на позволение.

Процесът е комплициран и дълъг, лишил към година, само че Дихтер съобщи, че е завършил с позитивно решение. 
 
 БГНЕС

Двамата министри ще проучат опцията за сходно позволение и за телешко месо от България, както и следващо поощряване на експорта му. Също по този начин Израел има интерес и за увеличение на вноса от България за зърнени култури. 

„ България е с огромни обичаи и мощен аграрни и животновъден бранш, само че имаме интерес към обмяна на опит за внедряване на повече нововъведения в него, които да насърчат растежа на фирмите ”, акцентира министър Стоянов.

На срещата бяха показани някои от достиженията на Израел в земеделието - преработване на отпадна и преправка на морска вода, мониторинг на културите и други Предложено бе и основаването на взаимна самодейност сред Министерството на земеделието и селските региони и българската Служба по търговско-икономически въпроси, в рамките, на която, в действен порядък, да се разисква опита на двете страни като информацията да бъде предоставяна на българските институции и бизнес.

Двете страни изследват стартирането на действия за обмяна на познания и взаимно произвеждане в отбранителната промишленост. 

„ През последните дни организирах редица срещи с водещи израелски компании в бранша. За всички тях България и отбранителната ни промишленост са познати и виждат капацитет за взаимни планове ”, акцентира Никола Стоянов. Според него е нужен подтик на държавно равнище, който ще даде старт и на серия от взаимни планове.

Двамата се договориха да продължат и с набелязването на съответни дейности за поощряване на бизнеса и подготовка на разменени визити по набелязаните тематики с присъединяване на бизнеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР