Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в

...
Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел работи, за да не допусне Иран да се сдобие с ядрено оръжие

Израел работи, с цел да предотврати появяването на нуклеарно оръжие в ръцете на Иран, съобщи на седмично съвещание на държавното управление израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от ТАСС.

Нетаняху заяви, че нощес е разговарял с държавния секретар на Съединени американски щати Марк Помпейо, на който е благодарил " за ясната позиция на американското държавно управление за съглашението с Иран и иранската експанзия в района ", се споделя в изказването, оповестено от премиерската канцелария.

Израелският министър председател добави, че страната му работи, с цел да попречи на появяването на иранско военно наличие в Сирия и противодейства на предаването на смъртоносни оръжия от Сирия в Ливан или тяхното произвеждане в Ливан.

" Всичкото това оръжие е предопределено за приложимост против Израел и е наше право – основаващо се на правото на самозащита – да предотвратяваме производството или предаването му ".

Според Нетаняху " режимът в Техеран е главен детайл, подкопаващ стабилността в Близкия изток ". Той акцентира, че акцията против иранската експанзия надалеч не е завършила и е в разгара си.

Израелската войска работи непрекъснато, с цел да попречи на набези против от Ивицата Газа, съобщи израелският министър председател, обещавайки, че те няма да бъдат позволени.

" Снощи израелските военновъздушни сили нападнаха терористични цели, ситуирани надълбоко в Ивицата Газа, а през днешния ден, откакто обезвредиха взривно устройство край граничната бариера, още веднъж взеха ограничения против Хамас ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР