Израел провежда най-мащабната мобилизация в историята си. 300 000 запасняци

...
Израел провежда най-мащабната мобилизация в историята си. 300 000 запасняци
Коментари Харесай

Не знаем срещу кого се бием: Българин получи повиквателна за запасняк в Израел

Израел организира най-мащабната готовност в историята си. 300 000 запасняци са извикани на работа след офанзивата на " Хамас ". Сред тях са синовете на българка, отпътувала да живее в еврейската страна преди години. Единият от тях - на 26 години, е танкист и към този момент се е присъединил във военните дейности. Брат му Йонатан Фархи, който също е получил повиквателна и чака датата на заминаването си, ще избавя хората там, където падат бомбите.

По думите му всички в Израел знаят, че спорът няма да се ограничи единствено с „ Хамас ”. „ Не знаем против кого сме – дали Ливан ще влезе в страната, дали сме против Газа, дали и Иран. Това е война за живота ни ”, разяснява Йонатан по Нова ТВ. 

Той призна, че има доста убити другари. Бивши негови съседи също са починали, а телата им – взети в Газа. „ Това е ненормално. Никога не сме виждали такова нещо, всички би трябвало да се бием за живота си ”, добави мъжът.

По думите на Йонатан Фархи сега хората мислят единствено по какъв начин да опазят популацията, а едвам откакто спорът завърши, ще се мисли какви са аргументите за него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР