Израел призова своите граждани незабавно да напуснат Египет и Йордания

...
Израел призова своите граждани незабавно да напуснат Египет и Йордания
Коментари Харесай

Израел призова гражданите си да напуснат Египет и Йордания „възможно най-скоро“

Израел прикани своите жители неотложно да изоставен Египет и Йордания и да се пробват да заобикалят пътуването до други страни от района, т.к. напрежението пламва към войната в Газа.

„ Съветът за национална сигурност на Израел покачва своите предизвестия за пътешестване за Египет (включително Синай) и Йордания до равнище 4 (висока заплаха): рекомендация да не пътувате до тези страни и за тези, които остават там, да изоставен... незабавно колкото е допустимо “, се споделя в изказване на Съвета за национална сигурност на страната в събота.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Преминахме през пъкъла “: палестински двойни жители надявайки се да изоставен Газа Хиляди се причисляват към пропалестинските манифестации в Австралия на фона на бомбардировките в Газа Граничният пункт Рафах се отваря, пропуща единствено 20 камиона с филантропична помощ в Газа завършек на списъка

Той също увеличи равнището на опасност за Мароко до „ 3 “ и посъветва израелците да заобикалят несъществени пътувания.

Местните медии споделиха, че известието на съвета се дължи на опасения, че израелските пасажери ще бъдат цели на тези, които са ядосани от продължаващата война в Газа, която стартира след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Израел се готви за сухопътна офанзива против Газа след две седмици въздушни офанзиви против обсадената Ивица, които убиха повече от 4100 палестинци. Около 1400 души са убити и в Израел.

„ Поради продължаването на войната беше открито по-нататъшно доста изостряне на митингите против Израел през последните дни в разнообразни страни по света, с акцент върху арабските страни в Близкия изток, наред с деянията на неприязън и принуждение против Израелски и еврейски знаци “, се споделя в изказването.

Съобщението идва единствено дни откакто Израел извика своите дипломати от Турция като защитна мярка след по-ранно искане неговите жители също да изоставен.

Изявлението също по този начин предлага на израелците да заобикалят да остават в други арабски страни, в това число Турция, Обединените арабски емирства и Бахрейн. И предложи израелците да не пътуват до страни, в това число Малайзия, Бангладеш, Индонезия и Малдивите.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР