Израел предупреждава 1 милион души в северната част на Газа

...
Израел предупреждава 1 милион души в северната част на Газа
Коментари Харесай

Израел: До 24 часа всички да се евакуират от Газа

Израел предизвестява 1 милион души в северната част на Газа да се реалокират на юг през идващите 24 часа. Това са декларирали израелски военни пред Организация на обединените нации. 

Според Организация на обединените нации това са почти 1,1 млн. души - към половината от популацията на цялата линия Газа. Засегнатият регион включва гъсто популации град Газа, предава БТВ.

Предупреждението е оповестено малко преди среднощ локално време. Призовават се всички, които живеят на север от Вади Газа да се реалокират. 

Вади Газа е речна котловина, ситуирана към центъра на линията Газа, която се вие по цялата ѝ широчина и приключва в Средиземно море.

Организация на обединените нации настоятелно приканва за анулиране на заповедта за евакуация. 

„ Организацията на обединените народи смята, че е невероятно сходно придвижване да се реализира без опустошителни филантропични последствия “, се споделя в изказване на Организация на обединените нации.

Заповедта включва и всички чиновници на Организация на обединените нации и тези, които са приютени в нейни обекти, измежду които учебни заведения, здравни центрове и клиники.

Израел се приготвя за сухопътна атака, като събира бойци, тежка артилерия и танкове на границата с Газа. От събота армията нанася въздушни удари по Газа след изненадващото нахлуване на бойците на „ Хамас “ на 7 октомври.

Пратеникът на Израел съобщи, че отговорът на Организация на обединените нации на заповедта за евакуация е „ неприличен “. Израел разгласява собствен отговор, в който пази заповедта си и декларира, че изказването на интернационалния орган е „ срамно “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР