Израел, по искане на Съединените щати, е отложил сухопътната операция

...
Израел, по искане на Съединените щати, е отложил сухопътната операция
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Израел отлага сухопътната операция в Газа по искане на САЩ

Израел, по искане на Съединените щати, е отсрочил сухопътната интервенция в линията Газа, с цел да може американската войска да ускори противовъздушната отбрана на своите военни бази в Близкия изток.

 

Това разкри Wall Street Journal (WSJ). Водещият настоятелен вестник се базира на свои източници.

 

Пентагонът незабавно е изпратил към 10 системи за противовъздушна защита в района, с цел да отбрани войските си в Ирак, Сирия, Кувейт, Йордания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства от ракети.

 

Според източници на Wall Street Journal американски чиновници са съумели да убедят Израел да изчака с интервенцията в Газа, до момента в който тези системи бъдат ситуирани, което може да се случи преди края на тази седмица.

 

Израел също по този начин взема поради проектите за доставка на филантропична помощ в Газа и дипломатическите старания за освобождение на заложниците, оповестяват събеседниците на изданието.

 

Съединени американски щати обаче се опасяват основно за сигурността на своите войски, които могат да бъдат атакувани от разнообразни въоръжени групи, в случай че Израел стартира сухопътна интервенция в Газа.Вестникът отбелязва, базирайки се на свои източници, че ислямистите към този момент са направили 13 сходни офанзиви благодарение на дронове и ракети в Ирак и Сирия, довели до гибелта на един американски реализатор и унищожаването на американски дрон.

 

Повече от 20 американски бойци са ранени в Сирия и други 10 в Ирак, само че съвсем всички пострадвания са леки, се споделя в обявата.

 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи в границите на изказване в Тел Авив, че страната " се приготвя “ са сухопътно нахлуване в Ивицата Газа и към този момент е " отстранила хиляди терористи “, предава Sky News.

" Всички бойци от ХАМАС са обречени “, отсече той, като добави, че хората работят за ликвидирането им " безкрайно “.

 

Той обаче отхвърли да посочи " съображенията " за сухопътната атака, като сподели, че те не са известни на обществеността и " по този начин би трябвало да бъде ".

" Искам да го направя доста ясно, времето на интервенцията на СОИ се дефинира единомислещо от кабинета, който управлява войната дружно с началника на генералния щаб “, означи той.

 

" Работим, с цел да осигурим най-хубавите оптимални условия за идващите им интервенции.

 

Той прикани израелтяните " да не не помнят нито за момент " тези, които бяха убити при офанзивите на ХАМАС на 7 октомври.

 

" Това е като да забием хиляди стрели в сърцето ни, което кърви “, съобщи той, добавяйки, че ще има народен ден на печал, избран в памет на жертвите.

 

Той също по този начин продължава да приканва хората да се изтеглят в южната част на Газа и споделя, че страната оказва помощ на жителите " да се снабдят със лични персонални оръжия по следен метод ".

 

" Моята роля е да повеждам тази страна и нейния народ към цялостна победа над нашите врагове “, съобщи Нетаняху. " Заедно ще се борим и дружно ще победим. "

 

В понеделник най-висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел прикани за прекъсване на военните дейности сред Израел и " Хамас ", с цел да се разреши доставката на помощи в Газа и освобождението на държаните там заложници.

 

Въпреки че през последните два дни в Газа бяха позволени два дребни конвоя, чиновници на филантропичните организации предизвестиха, че условия там са пагубни. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също прикани за прекъсване на бойните дейности, с цел да бъдат позволени доста по-големи количества помощи.

 

" Лично аз считам, че е нужна филантропична пауза, с цел да може да влезе и да бъде разпределена филантропичната помощ ", съобщи Жозеп Борел в понеделник, когато дойде за среща на външните министри в Люксембург. Като добави, че паузата е нужна и " за връщането на заложниците ", държани от " Хамас ".

 

Лидерите на Европейски Съюз възнамеряват да поддържат апелите за " филантропична пауза ", гласи текстът на проектозаключенията от срещата на върха по-късно тази седмица, с който Financial Times се е срещнал. Документът обаче може да се промени преди срещата в четвъртък и петък. В седмицата след нападенията на " Хамас " на 7 октомври страните от Европейски Съюз обществено се скараха за това до каква степен да поддържат военния отговор на еврейската страна, преди да се спогодят за взаимно изказване, в което се удостоверява " правото на Израел да се пази в сходство с филантропичното и интернационалното право ".

 

В понеделник израелските военни оповестиха, че са поразили 320 цели в Газа през предходните 24 часа. Военният представител контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че израелските бронирани и пехотни сили са правили рейдове в граничния регион на Газа, подготвяйки се за идната фаза на войната и събирайки разследваща информация за заложниците.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР