Израел отправя мрачно предупреждение към САЩ, подчертавайки, че Иран е

...
Израел отправя мрачно предупреждение към САЩ, подчертавайки, че Иран е
Коментари Харесай

Израел към САЩ: Иран е на прага да стане ядрена сила

Израел насочва тъмно предизвестие към Съединени американски щати , наблягайки, че Иран е на път да се трансформира в нуклеарна страна , може да стартира да създава нуклеарни оръжия , оповестява " Алгемайнер ".

Затишие в диалозите от няколко кръга във Виена във връзка с нуклеарната стратегия на Иран, не значи, че обстановката е статична.

Всъщност няколко висши израелски чиновници, в това число външният министър и заместител министър-председател Яир Лапид и министърът на защитата Бени Ганц , предадоха известието за опасенията на Израел на американските си сътрудници - държавния секретар Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин .
 Рохани: Иран към този момент обогатява уран до 90%
Рохани: Иран към този момент обогатява уран до 90%

Достатъчно за реактор, само че и нуклеарни оръжия

Предполага се, че израелският министър председател Нафтали Бенет е декларирал на вътрешни срещи, че Иран в действителност форсира дейностите си по нуклеарния въпрос , заяви израелската организация Arutz 7.

" Нещо би трябвало да се случи във връзка с договарянията с Иран. Това не може да продължи, Иран напредва бързо до точката, в която ще се трансформира в нуклеарна мощ ", разяснява върховен посланик.

През 2018 година Иран одобри, че Съвместният изчерпателен проект за деяние (JCPOA) е незабележим, откакто някогашният президент Доналд Тръмп отдръпна Съединените щати от договорката, потвърждавайки, че Иран е в нарушаване на контрактуваните нуклеарни прагове и на фона на терзания по отношение на Иранската стратегия за балистични ракети.

Израел непрестанно предизвестява Съединени американски щати и интернационалната общественост за нуклеарните упоритости на Иран , в това число неотдавнашното пътешестване на началник-щаба и генерал-лейтенанта Авив Кохави във Вашингтон, с цел да запознае американските управляващи.
 Иран договаря по нуклеарната стратегия от август с новия президент
Иран договаря по нуклеарната стратегия от август с новия президент

Техеран изчаква Раиси да встъпи в служба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР