Израел обяви по-целенасочен подход при преследването на бойци на Хамас

...
Израел обяви по-целенасочен подход при преследването на бойци на Хамас
Коментари Харесай

Израел обеща по-целенасочена борба срещу Хамас

Израел разгласи по-целенасочен метод при преследването на бойци на " Хамас " и техните водачи, оповестява " Ройтерс ".

На този декор въздушен удар против линията Газа принуди някои разселени фамилии да избягат в търсене на сигурност с каруци, натоварени с движимости и деца.

По данни на здравните управляващи при израелския обстрел на Газа през вчерашния ден са загинали над 20 палестинци, от които 16 в град Хан Юнис в южната крайбрежна зона, цялостна с хора, избягали от други елементи на анклава. Сред починалите има и девет деца. Отделно, петима палестинци са починали при израелски въздушен удар по кола в бежанския лагер Ал-Нусейрат.

Жителите на Газа описаха, че израелски самолети и танкове са бомбардирали два други бежански лагера, което е предиздвикало мнозина да се насочат на юг.

Хората са се втурнали да бягат от бежанските лагери Ал-Бурейдж, Ал-Магази и Ал-Нусейрат след офанзивите, като някои фамилии са се возели на магарешки каруци, натоварени с матраци, багаж и деца.

С рухването на нощта в четвъртък гражданин на Централна Газа съобщи, че израелските самолети и танкове са засилили обстрела си към източните направления на лагерите Ал-Магази и Ал-Нусейрат.

Министърът на защитата Йоав Галант през вчерашния ден очерта нов стадий от войната на Израел в Газа: по-целенасочен метод на север и по-нататъшно гонене на водачите на " Хамас " на юг, докато Израел се пробва да освободи останалите заложници, държани от палестинската формация.

Под интернационален напън да премине към по-малко интензивни бойни интервенции и изправен пред стопански провокации, Израел понижава силите си в Газа, с цел да даде опция на хиляди резервисти да се върнат на работните си места.

Галант уточни, че операциите на север ще включват набези, разрушение на тунели, въздушни и наземни удари и интервенции на специфичните сили.

На юг, където по-голямата част от 2,3-милионното население на Газа сега живее в палатки и други краткотрайни убежища, фокусът ще бъде върху ликвидирането на водачите на " Хамас "  и спасяването на към 132 израелски заложници, останали от към 240-те, отвлечени на 7 октомври.

След войната " Хамас " към този момент няма да управлява Газа, подчерта Галант и добави, че анклавът ще се ръководи от палестински органи, до момента в който няма опасност за Израел.

С цел да помогне за попречване на разширението на спора, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отпътува за Близкия изток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР