Израел обяви, че е отвърнал на огъня след като противотанкови

...
Израел обяви, че е отвърнал на огъня след като противотанкови
Коментари Харесай

Ново напрежение в Близкия изток, размяна на огън между Израел и Хизбула

Израел разгласи, че е отвърнал на огъня откакто противотанкови ракети, изстреляни от Ливан, поразиха цели на негова територия. Действията на Тел Авив провокираха опасения за сериозна ескалация на напрежението с „ Хизбула “, оповестява Агенция Франс Прес.
Ливанската формация от своя страна съобщи, че е унищожила израелски танк и е умъртвила военните, които са били в него. Израел не разяснява тази информация. Ливанският министър председател Саад Харири прикани Съединени американски щати и Франция да се намесят, откакто беседва с американския държавен секретар Майк Помпео и със съветника по външната политика на френския президент Еманюел Макрон. Ръководителят на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Ливан прикани двете страни към „ оптимално възпиране “ от провокации.
В изказване израелската войска показва, че „ огромен брой противотанкови ракети са били изстреляни от Ливан към военна база и армейски транспортни средства в Израел “. Според ливанската войска Тел Авив е изстрелял минимум 40 ракети по територията на Южен Ливан.
Напрежението сред Израел и подкрепяната от Иран ливанска шиитска формация „ Хизбула “ набъбна през предходната седмица. Лидерът на придвижването Хасан Насрала разгласи, че се обмисля отговор на офанзивата с израелски дронове по укрепленията на групировката в Бейрут. Тел Авив и досега не е поел отговорност за въздушната офанзива, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР