Израел обяви, че е открил команден център на радикалната групировка

...
Израел обяви, че е открил команден център на радикалната групировка
Коментари Харесай

Израел откри втори команден център на Хамас под болница, има ли там заложници?

Израел разгласи, че е разкрил команден център на радикалната формация Хамас под втора болница в Газа, съобщи Българска национална телевизия.

Бяха показани фрагменти, на които се виждат взривни субстанции, оръжия и гранатомети. Твърденията са, че те се намират под детската болница в град Газа. Предположенията са, че там може би има и заложници поради фрагменти с спонтанна кухня.

Говорителят на военните Даниел Хагари, който е бил в подземията, беше безапелационен, че радикалната палестинска формация " Хамас " употребява лечебните заведения като инструмент във войната.

" Под болничното заведение, в мазето намерихме команден център на " Хамас ". Жилетки за самоубийствени атентати, гранати, автомати " Калашников ", експлозиви, ръчни противотанкови гранатомети и други оръжия, компютри, пари. Намерихме и следи, които свидетелстват, че " Хамас " са държали заложници в болничното заведение ", сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Предположенията са, че там е имало и заложници. На видеото се виждат памперси, детски шишета с биберони, обособени като бани и тоалетни пространства. Според Световната здравна организация, най-голямата болница в Газа - Ал-Шифа, към този момент не може да погребва мъртвите, обстановката е оттатък сериозната. Животът на десетки недоносени бебета и минимум 45 души, които се нуждаят от хемодиализа, е заплашен, сподели представител на Организация на обединените нации. Тел Авив разгласи, че стартира да трансфер на кувьози към Газа, само че детайлности не са известни. Хамас отхвърля да употребява подземията на болнични центрове за командни центрове.

Ройтерс разгласява аудио запис, на който от въоръженото крило на Хамас твърди, че са подготвени да освободят 70 заложници в подмяна на петдневно помирение, което допуска преустановяване на огъня и достъп на филантропична помощ до цялата територия на линията Газа.

Бебета са умряли в Ивицата Газа поради дефицит на гориво в лечебните заведения
Според записа Израел отсрочва и не желае да заплати цената на тази " договорка ". Хамас и преди са обещавали да освободят заложници, само че не са го правили, припомня организацията. Публикация на " Вашингтон Поуст " твърди, че Хамас и Израел са покрай постигането договорка за освобождение на заложници,. Става дума най-вече за дами и деца, като в подмяна Тел Авив ще пусне палестинци от затвори в Израел, твърди източникът на изданието.

Атаките от израелска и палестинска страна не престават. Тази заран беше изумено Министерството на връзките в Газа, следено от Хамас. Вашингтон прикани здравните заведения да бъдат предпазени и изиска удължение на филантропичните паузи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР